Έξω από τη Βουλή εργαζόμενοι στα κανάλια – Τετράωρη στάση εργασίας

Αθήνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Βουλής οργανώνουν από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην είσοδο της Βουλής δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Παράλληλα, από τις 12:00 έως τις 16:00, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ κήρυξαν στάση εργασίας στα κανάλια.

Την ίδια ώρα εντός του Κοινοβουλίου συγκαλείται η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, ANTENNA, ΑΡΤ TV, EPSILON TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL, ΕΡΤ και ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

35c276f0f459515b1de425a4173882ce

Δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης ζητούν:

  • Να αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη.
  • Να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
  • Να αποκατασταθούν πλήρως τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Τα προεδρεία των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι «μιλούν σε ανοιχτά αυτιά» και ότι η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα. Επίσης, τους είπε ότι δεν θα κατατεθεί άμεσα η τροπολογία του Ν. Παππά και όποια απόφαση ληφθεί θα είναι από το σύνολο της κυβέρνησης.

Τα προεδρεία των Ενώσεων ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους έξω από τη Βουλή, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί το «μαύρο» στα κανάλια είναι ο συνεχής αγώνας και οι καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς να συμπορευθούν με τους αγώνες των Ενώσεών τους για την τελική νίκη και διατηρηση όλων των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι εργαζόμενοι φώναξαν το σύνθημα «Τσίπρα και Παππά, βάλτε το στο μυαλό σας καλά, όλα τα κανάλια θα μείνουν ανοιχτά».

Newsroom ΔΟΛ