Αγανάκτηση και προσφυγές από συνταξιούχους για τις επιστολές Κατρούγκαλου

Αθήνα.– Κύματα αγανάκτησης και δικαστικών προσφυγών κατά των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις πυροδοτούν οι επιστολές του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου που μαζικά αποστέλλονται τις τελευταίες ημέρες στους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές έως και κατά 50%.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι επιστολές όχι μόνο δεν εξηγούν τον τρόπο υπολογισμού των περικοπών αλλά σε αρκετές περιπτώσεις περιέχουν διαφορετικά στοιχεία από αυτά που αναγράφονται στα ενημερωτικά σημειώματα των ασφαλιστικών Ταμείων.

Το δημοσίευμα αναφέρει παράδειγμα συνταξιούχου που έλαβε εκκαθαριστικό σημείωμα με κύρια σύνταξη από το Δημόσιο 710,11 ευρώ, κύρια σύνταξη από ΤΑΠ-ΟΤΕ 1.166,39 ευρώ και επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΜ 121,65 ευρώ, όμως η επιστολή Κατρούγκαλου ανέφερε τελείως διαφορετικά ποσά.

Η αναστάτωση αναμένεται να ενταθεί στις αρχές Νοεμβρίου όταν επιβληθεί το αναδρομικό «κούρεμα» κατά 50 ευρώ τουλάχιστον.

πηγή:skai.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Είναι τουλάχιστον προκλητικό να υποχρεώνουν τους συνταξιούχους σε ουσιαστική λιμοκτονία και να στέλνουν και …ραβασάκια για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα του τρίτου μνημονίου! Καταργούν την επικουρική. Σιγά, βασανιστικά, αλλά πραγματικά! Αυτή είναι η αλήθεια! Κι όμως, και γι αυτήν σε όλη την εργατική τους ζωή οι συνταξιούχοι είχαν καταβάλει εισφορές! Ή κάνουμε λάθος;

Και να μην συγκρίνουν τι γίνεται στην  Αυστραλία! Εκεί οι συντάξεις είχαν ΠΡΟΝΟΙΑΚΟ χαρακτήρα και οι εργαζόμενοι δεν κατέβαλαν εισφορές γι αυτές! Γι αυτό και όσοι απόμαχοι είχαν εισοδήματα ή ακίνητη περιουσία, εντός ή εκτός Αυστραλίας, ΔΕΝ λάβαιναν κανένα ποσό βοηθήματος…

Αλλά αυτά δεν τα γράφουν στα ραβασάκια Κατρούγκαλου!