Νέοι Χ-αμένοι βαθμοί για την ΑΕΚ – Σημαντικά παιχνίδια

Αθήνα
Σημαντικά παιχνίδια και ένα κλασικό ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, με το βλέμμα βέβαια να βρίσκεται στο κυριακάτικο (20:30) Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη».

Στο πιο σημαντικό ματς του Σαββάτου, η ΑΕΚ υπέπεσε σε νέα… γκέλα, παραχωρώντας ισοπαλία στον Πανιώνιο μέσα στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ – Πανιώνιος 0-0) στο ντεμπούτο του Μοράις στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Κέρκυρα πήρε νίκη-ανάσα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 2-0), ο οποίος βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία, ενώ η Ξάνθη έφυγε με το «διπλό» και από τα Χανιά (Πλατανιάς – Ξάνθη 0-1).

Από εκεί και πέρα, την Κυριακή αποστολή εκτός έδρας έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη Βέροια κόντρα στην τοπική ομάδα και θέλει τη νίκη, για να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις και από την -εντός έδρας- ήττα από τη Ξάνθη, την προηγούμενη αγωνιστική.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10

Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 2-0
(16΄, 29΄ Τουράμ)

Πλατανιάς-Ξάνθη 0-1
(19΄ Γιουνές)

ΑΕΚ-Πανιώνιος ΟΑΚΑ 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10
16:00 Ηρακλής-Ατρόμητος Καυτανζόγλειο Στάδιο
18:15 Λεβαδειακός-Παναιτωλικός Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς
18:15 ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων “Οι Ζωσιμάδες”
20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10

19:30 Βέροια-Παναθηναϊκός Δημ. Στάδιο Βέροιας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 12
2. ΑΕΚ 11 – 6αγ.
3. Παναθηναϊκός 10
4. Πανιώνιος 10 -6αγ.
5. ΠΑΟΚ 8
. Πλατανιάς 8 -6αγ.
. Παναιτωλικός 8
. Ξάνθη 8 -6αγ.
9. Ατρόμητος 7
. ΠΑΣ Γιάννινα 7 -4αγ.
11. Κέρκυρα 6 -6αγ.
12. ΑΕΛ 5
13. Λεβαδειακός 4 -4αγ.
. Βέροια 4
15. Αστέρας Τρίπολης 3 -6αγ.
16. Ηρακλής 2

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.

ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0

Αθήνα.- Το ντεμπούτο του Ζοζέ Μοράις δεν συνδυάστηκε με νίκη για την ΑΕΚ. Η “ένωση” υποδέχτηκε τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Super League και ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η εικόνα της, όμως, δεν ήταν καλή και με το τελικό 0-0 έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο ντεμπούτο του Ζοζέ Μοράις η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο. Ο τεχνικός του “δικέφαλου” είχε στην διάθεσή του τον Γιόχανσον, ο οποίος ήταν αμφίβολος. Οι Νεοσμυρνιώτες στα πρώτα λεπτά του αγώνα κατάφεραν να παγώσουν τον ρυθμό και να μη δώσουν χώρους στην ΑΕΚ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 25′ για την “ένωση”. Ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα ο αμαρκάριστος Τσιγκρίνσκι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 39′ το σουτ του Αραβίδη πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη, με τον Πανιώνιο να ανεβαίνει στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Ανέστη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η “ένωση” μπήκε δυνατά. Ο Πλατέλλας βρήκε πολύ ωραία τον Αραβίδη, αλλά το σουτ του ήταν πολύ άστοχο. Στο 69′ ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο γκολ.

Ο οικονόμου έβγαλε τη σέτρα, ο Ανσαριφάντ έκανε την προβολή, αλλά πέρασε ελάχιστα έξω.Στο 73′ ο Μάνταλος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Υστερα από κόρνερ και κακή έξοδο του Γιαννιώτη, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Στα τελευταία λεπτά ο Πανιώνιος κρατούσε με μεγάλη ευκολία μακριά από την εστία του τους ποδοσφαιριστές της “ενωσης” και κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας

Διαιτητής:
Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κάρτες: Πλατέλλας, Μπακασέτας / Ρισβάνης, Οικονόμου, Γιαννιώτης

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον (84′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (67′ Σιμόες), Αραβίδης (67′ Πέκχαρτ), Αλμέιδα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς):
Γιαννιώτης, Γκιοάτα (90+2′ Πατσατζόγλου ), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούντ, Μπεν (70′ Μασούρας), Ανσαριφάρντ (86′ Ενγκογκ).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ