Εκτός ΕΡΤ ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης, Σταύρος Καπάκος

Αθήνα.- Η ΕΡΤ απαλλάσσει από τα καθήκοντά του τον έως σήμερα γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Σταύρο Καπάκο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ΑΕ αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Σταύρο Καπάκο.Το ΔΣ τον ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη και του κ. Καπάκου.

Ο κ. Ταγματάρχης καταλόγιζε ευθύνες στον κ. Καπάκο για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ενημερωτικού προγράμματος, ενώ ο κ. Καπάκος χρέωνε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ για κωλυσιεργία με απώτερο στόχο να επιβάλλει τις δικές του απόψεις.

Την περασμένη εβδομάδα στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε ο κ. Καπάκος επέμεινε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι και αυτονομία του ενημερωτικού τομέα χωρίς παρεμβάσεις από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Σταύρος Καπάκος ήταν διευθυντής σύνταξης της «Αυγής», ενώ προσελήφθη στην ΕΡΤ από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της.

Aιχμηρή επιστολή προς την ΕΡΤ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επί  17 μήνες δώσαμε μαζί έναν δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα.

Πήραμε την ΕΡΤ από τα συντρίμμια και την κρατήσαμε όρθια.

Κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πολυτάραχης περιόδου ( εκλογές – δημοψήφισμα,  επίσκεψη Πάπα, επίσκεψη Πούτιν, διαπραγμάτευση, τρομοκρατικά  χτυπήματα, προσφυγικό, Ολυμπιακοί Αγώνες, Σύνοδοι κορυφής,  ΒΡΕΧΙΤ και άλλα πολλά).

Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι η ΕΡΤ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα γεγονότα και να δώσει με αξιώσεις τη μάχη για πραγματικές ειδήσεις, αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση.

Ελπίζω να αισθανθήκατε όλοι πιο ελεύθεροι από ποτέ αυτή την περίοδο. Γνωρίζετε καλά ότι ήμουν ένας από σας, σας  εκτιμούσα και με εκτιμούσατε. Τα γνωρίζουμε αυτά και τα σεβόμαστε όλοι.

Κρατήστε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ, για ότι πετύχαμε όλοι μαζί κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είμαι βέβαιος ότι θα συναντιόμαστε καθημερινά στην μάχη για την αυτονομία και την αξιοπιστία της ενημέρωσης,  που ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά. Είναι αυτή η αντίληψη που οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της «άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες» !

Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων….

Όπως είπε ένας μεγάλος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού «η συνείδησή μας παραμένει αδιάψευστος κριτής, αρκεί να μην την έχουμε δολοφονήσει» και θέλω να πιστεύω ότι μόνο λίγες γρατσουνιές έχω στη συνείδησή μου.

Άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι.

Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές . Καταλαβαινόμαστε τώρα….

Σας  χαιρετώ, δεν σας αποχαιρετώ

Σταύρος Καπάκος».

Αιχμηρά σχόλια του ΠΑΣΟΚ
Αιχμηρά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την αντικατάσταση του Σταυρου Καπάκου από τη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ.

Υπό τον τίτλο «Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις», το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η απομάκρυνσή του ως φαίνεται, έγινε με «άνωθεν υπόδειξη» και η όλη διαδικασία απομάκρυνσης του κ. Καπάκου, είναι ένα ακόμη βήμα στον «αντιδημοκρατικό κατήφορο» της κυβέρνησης.

«Και μάλιστα, όταν ο κ. Καπάκος ήταν μια ακραιφνής κομματική επιλογή (διευθυντής σύνταξης της Αυγής), κάτι που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης» αναφέρει.

«Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το «ενδιαφέρον» του Μαξίμου για την προώθηση συγκεκριμένων – απολύτως ελεγχόμενων – δημοσιογράφων και στα υπό δημιουργία κανάλια ορισμένων εκ των «υπερθεματιστών».

«Με αυτές τις λογικές, το “διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”, γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο», επεσήμανε το ΠΑΣΟΚ.