Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει διάσταση, αλλά κουλτούρα διαλόγου (!) με τον Τσίπρα

Αθήνα.- Για «αντιπάλους της κυβέρνησης που επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης» και για «κατασκευασμένες διαρροές» κάνει λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τα εντεινόμενα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του ιδίου, με αιχμήτις ιδιωτικοποιήσεις.

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις διαφωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα στις ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στο θέμα της μετοχοποίησης του 17% της ΔΕΗ,ο υπουργός Ενέργειας τις χαρακτηρίζει ως «κουλτούρα διαλόγου».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, την Τρίτη το απόγευμα υπήρξεσυνάντηση Τσίπρα – Σκουρλέτη προκειμένου να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών.

μην αφαιρεθούν κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου για «ψίχουλα» (peanuts, όπως είπε χαρακτηριστικά), και για ασήμαντη συμβολή στην αποπληρωμή του χρέους, ζήτησε πάντως νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας, αποκαλώντας μάλιστα παρωχημένο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ και του συνόλου (65%) της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ.

Κατά της μεταφοράς του 17% από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο τάσσεται όμως και ο πρόεδρος της Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. «Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα αυτό, ενώ εκ πρώτης όψεως δεν αφορά τη ΔΕΗ αλλά το κράτος, ως βασικό μέτοχό της, εντούτοις απρόσεκτοι χειρισμοί μπορούν να της προξενήσουν μεγάλη ζημιά » δήλωσε από συνέδριο για την ενέργεια συμφωνώντας με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Η δήλωση του υπουργού

«Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα. Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα. Όπως είναι επίσης γνωστό, πώς στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων.

»Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».