ΓΝΩΜΗ: Ψυχραιμία!

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ενδεικτική των προθέσεών της.  Και ναι μεν η αποστροφή του Ευαγ. Βενιζέλου ότι «είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την σταθερή πορεία της Πατρίδας μας να αντιδράσουν  στο όνομα του Συντάγματος» ίσως είναι κάπως υπερβολική, η διαπίστωσή του, όμως, ότι «η  κυβέρνηση θα ακολουθήσει με φόρα  τον κατήφορο χωρίς όριο συνταγματικό, οικονομικό, εθνικό» βρίσκεται, δυστυχώς, σε ευθεία αρμονία με τις μέχρι στιγμής δηλώσεις των υπουργών.

Ακούσαμε τον κ. Νίκο Παππά, στην ΕΡΤ1. Ακούσαμε την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Ακούσαμε τον κ. Πολλάκη.  Με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις αλλά και τοποθετήσεις άλλων κυβερνητικών παραγόντων, το κλίμα σήμερα στη δικαιοσύνη είναι βαρύ και οι αντιδράσεις των δικαστών έντονες, κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι δικαστές εξεγέρθηκαν. Αδυνατούν να κατανοήσουν τη σκοπιμότητα και το μέγεθος της επιθέσεως κατά του δικαστηρίου, καθώς και την αμφισβήτηση της συνταγματικής του υπόστασης να κρίνει τη συνταγματικότητα των νόμων.

Να το καταργήσουμε όταν οι αποφάσεις του δεν μας βολεύουν; Πρώτη φορά το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό έναν νόμο ή διατάξεις ενός νόμου; Πότε άλλοτε δέχθηκε τέτοια επίθεση από κυβέρνηση;

Ποιος υπουργός και πότε ξαναμίλησε περί “δικαστικού πραξικοπήματος“; Τι θέλουν; Πού το πάνε;

Ψυχραιμία, κύριοι!

Όλοι οφείλουν να επιδείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Εάν κάποιος ευθύνεται για τις εξελίξεις, είναι αυτοί που δεν τις προέβλεψαν. Που έκλεισαν τα αυτιά και τα μάτια σε όσους τους επισήμαιναν ότι «στραβά αρμενίζουν». Και ας μην λαϊκίζουν πλέον. Αν ο Προϋπολογισμός του ελληνικού Κράτους 2016-2017 είναι αυτά τα 250 εκατομμύρια, και εάν από αυτά εξαρτώνται τα παιδάκια μας, οι ίδιοι πρώτοι δεν μπορεί να είναι υπερήφανοι γι αυτό. Ούτε για το νόμο που φωτογράφιζε τις επιδιώξεις τους…

Αλλά, επιτέλους, ας αφήσουν παραπόδας την αριστερή κομματική και ιδεολογική τους ταυτότητα, την οποία, έτσι κι αλλιώς, την έχουν καταθέσει ενέχυρο στην ΕΕ!

Ας αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι Τούρκοι ελλοχεύουν. Και δείχνουν αδιάντροπα τις προθέσεις τους.

Η Οικονομία εξακολουθεί να πηγαίνει «κατά κρημνόν».

Η Ιστορία δεν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά κομματικής ή ιδεοληπτικής μορφής. Σε κανέναν.