Τρία νέα MacBook Pro αποκάλυψε η Apple

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες, η Apple ανακοίνωσε τρία νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών MacBook Pro, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα συστήματα της σειράς, που είχαν κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2015.

Οι νέες high-end προτάσεις της εταιρείας βασίζονται σε ισχυρότερο hardware από τους προκατόχους τους, ενώ εξοπλίζονται και με μια νέα μπάρα ελέγχου βασισμένη στην αφή, που στην πράξη είναι μια μικρή οθόνη τεχνολογίας OLED, η οποία αντικαθιστά τα φυσικά πλήκτρα function των συσκευών. Οι λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει είναι πλήρως παραμετροποιήσιμες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την προβολή πληροφοριών, αλλά και για την εκτέλεση ενεργειών σε συμβατές εφαρμογές, όπως είναι για παράδειγμα το Final Cut Pro.

Οι εν λόγω φορητοί θα γίνουν διαθέσιμοι σε δύο εκδόσεις – μια με οθόνη 15” και μια με οθόνη 13”, ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική της εταιρείας. Πρόκειται για τα πιο λεπτά MacBook Pro που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple, ενώ διαθέτουν και σημαντικά ισχυρότερο hardware από τους προκατόχους τους: Το μοντέλο των 13” εξοπλίζεται με dual-core επεξεργαστή Intel Core i5, ενώ αυτό των 15” με quad-core Intel Core i7 CPU και GPU της AMD.

Το τρίτο MacBook Pro που λανσάρισε η Apple είναι οικονομικότερο και αποτελεί ανανέωση του προηγούμενου μοντέλου των 13”. Δεν διαθέτει OLED μπάρα ελέγχου αλλά αξιοποιεί φυσικά function πλήκτρα, ενώ θα κυκλοφορήσει σε εκδοχές με επεξεργαστές Intel Core i5 και Core i7.

Τα νέα φορητά συστήματα της Apple θα γίνουν διαθέσιμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με τιμές που θα ξεκινούν από τα $1.499 για το οικονομικότερο μοντέλο των 13” και θα φτάνουν μέχρι τα $2.699 για τις ακριβότερες υλοποιήσεις, ανάλογα με το hardware που αυτές θα ενσωματώνουν.