Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Διήμερο συνέδριο, με θέμα «Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του» οργάνωσαν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο Σταθάκειο στην Νέα Υόρκη, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.

Παρών στο Συνέδριο ο ευρισκόμενος στην Νέα Υόρκη αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας, καθώς διαθέτει υψηλό επίπεδο επιστημονικού προσωπικού και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Επίσης παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν το Συνέδριο,  ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο Διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Πατούλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου ΝΥ Δρ. Γιώργος Λιακέας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πίτερ Μέτης κ.α..

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών Βασίλης Αποστολόπουλος αναφέρθηκε σε «κάρτα παροχής υπηρεσιών» που θα δίδεται δωρεάν από το Ιατρικό Όμιλο σε Ομογενείς που επισκέπτονται την Ελλάδα και σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικές επισκέψεις, επείγουσα μεταφορά με ασθενοφόρο και σημαντικές εκπτώσεις  σε περίπτωση νοσηλείας.