Το στοίχημα του Έλον Μασκ για φθηνή ενέργεια σε κάθε σπίτι

H Tesla παρουσιάζει νέο σύστημα οικιακών ηλιακών πάνελ για εξοικονόμησηση ενέργειας σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Πρόκειται για ένα σύστημα που συνδυάζει νέες ηλιακές οροφές (όχι απλά πάνελ, αλλά ολόκληρη η στέγη μπορεί να γίνει ηλιακό πάνελ) με ένα ειδικό κεραμίδι από γυαλί και κυψέλες, το οποίο συνδυάζεται με μία μπαταρία που σου παρέχει ενέργεια ακόμα και όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια. Ο Elon Musk μάλιστα εξηγεί πως αυτές οι νέες ηλιακές οροφές είναι το ίδιο όμορφες αν όχι ομορφότερες σε σύγκριση με τις κλασικές στέγες σπιτιών.

O Έλον Μασκ διαφήμισε την ηλιακή οροφή στην επιτροπή των μετόχων του και η συγκεκριμένη προώθηση αποτελούσε μέρος του ευρύτερου σχεδίου συγχώνευσης της Tesla με SolarCity, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Νοεμβρίου.  «Είναι θεμελιώδες κομμάτι της επίτευξης μιας στρατηγικής για την προώθηση ενός εντελώς διαφορετικού προϊόντος», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Tesla Motors.

screen-shot-2016-10-28-at-5-57-27-pmΗ Tesla θα εξαγοράσει τη SolarCity προς 2,6 δισ. δολάρια, μια συμφωνία η οποία θα οδηγήσει στη συγχώνευση των δύο εταιρειών του Έλον Μασκ σε μια μεγάλη «πράσινη» εταιρεία. Στόχος της ενοποίησης των δύο εταιρειών είναι οι λύσεις πακέτο για τον τελικό καταναλωτή με μια εταιρεία η οποία θα κατασκευάζει τα ηλιακά πάνελ, τις μπαταρίες τύπου Powerwall και τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν την ενεργεία που παράγουν όλα τα παραπάνω. Αυτό αποτελεί μέρος του «Master Plan Part Deux» που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Έλον Μασκ πριν από μερικές εβδομάδες. Σύμφωνα με δηλώσεις του Έλον Μασκ οι οποίες είχαν γίνει παλαιότερα, η συγχώνευση των δύο εταιρειών δεν πρόκειται να επηρεάσει τα σχέδιο της Tesla για το ήδη ανακοινωθέν Model 3 και τη λειτουργία του Gigafactory.

solar-roof-teslaΠώς λειτουργούν οι ηλιακές οροφές
Οι ηλιακές οροφές που έδειξε κατά την παρουσίαση του ο Μασκ έχουν εγκατασταθεί σε κτίρια της Universal Studios, τα οποία αναπαριστούν ένα προαστιακό περιβάλλον. Κατά την παρουσίαση προβλήθηκαν επίσης διαφορετικά σχέδια οροφών, εμπνευσμένα τόσο από τα παραδοσιακά όσο και τα σύγχρονα πλακάκια της Τοσκάνης, κατασκευασμένα όλα από γυαλί ηλιακών συλλεκτών.

«Ελπίζω αυτό να είναι το μέλλον που θέλετε να έχετε», είπε ο Μασκ και απέσπασε χιλιάδες χειροκροτήματα.
Εκτός από τις νέες μπαταρίες η Tesla θα παρέχει επίσης ένα βελτιωμένο συσσωρευτή ηλιακής ενέργειας με το σύστημα Powerwall 2, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα σπίτια όσο και στα κτίρια των γραφείων. Υπολογίζεται ότι η ενέργεια που συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια των ωρών της ημέρας από ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια που φωτίζει και ζεσταίνει το σπίτι.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι ηλιακοί χρήστες ξοδεύουν μόνο ένα μικρό κλάσμα της ηλιακής ενέργειας που συλλέγουν, ενώ το μερίδιο του λέοντος πηγαίνει στην παροχή ρεύματος. Η Powerwall μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια και να την χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή.

Στην Powerwall για μια κατασκευή που θα παρέχει 14 κιλοβάτ την ώρα θα κοστίζει 5.500 δολάρια. Η Κατασκευή θα είναι δυνατή από τον Ιανουάριο του 2017.

Fortunegreece.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε