Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ 1-0 την ΑΕΚ – Από λάθος του βοηθού η φάση του γκολ

Αθήνα (τελευταία ενημέρωση 23:40 ώρα Ελλάδος)

Η ομάδα του Ίβιτς πήρε στο φινάλε το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα χάρη σε τέρμα του Μάτος στο τελευταίο λεπτό 1-0 (90+4’).

Αρκετά συντηρητικό πρώτο ημίχρονο, με τους δύο προπονητές να μην παίρνουν ιδιαίτερα ρίσκα και να θέτουν ως προτεραιότητα την διατήρηση του «μηδέν» στα μετόπισθεν. Από μία ευκαιρία για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με τον Λέοβατς να βλέπει αρχικά (29’) τον Ανέστη να είναι σε ετοιμότητα και στη συνέχεια τον Αλμέιδα (45+2’) να μην σημαδεύει την εστία του Γλύκου.

Καλύτερο το δεύτερο 45λεπτο, με την Ένωση να είναι ελαφρώς πιο ζωηρή μπροστά και να αγγίζει το γκολ με τον Χριστοδουλόπουλο, όμως το δοκάρι δεν του έκανε την χάρη (74’). Το φινάλε του παιχνιδιού βρήκε τους γηπεδούχους στην επίθεση και τον Ανέστη σε μεγάλη βραδιά.

Η επιμονή του ΠΑΟΚ έφερε και την ανταμοιβή λίγο πριν την εκπνοή, όταν ο Μάτος σκόραρε με προβολή από κοντά (90+4’). Το γκολ του «δικέφαλου του Βορρά» προήλθε από κόρνερ, το οποίο κακώς υπέδειξε ο βοηθός αφού η μπάλα είχε βγει άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (63’ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (74’ Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (87’ Περέιρα)

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (84’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πατίτο (70’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Αλμέιδα (90’ Αραβίδης)

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

ΝΩΡΊΤΕΡΑ

Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Super League, με το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει μόνο τη νίκη για να μη χάσει κι άλλος έδαφος, όπως και η ΑΕΚ, σ’ ένα παιχνίδι χωρίς ασφαλή προγνωστικά.

Νωρίτερα στον πρώτο χρονικά αγώνα της ημέρας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Ηρακλή (Παναθηναϊκός – Ηρακλής 2-0) λίγες μέρες πριν το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης για το Europa League, αλλά και το μεγάλο ντέμρπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Επιτέλους νίκη για τον Αστέρα, ο οποίος επικράτησε στην Τρίπολη του Λεβαδειακού (Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 1-0), ενώ στη «λευκή» ισοπαλία έμειναν Βέροια και Πλατανιάς (Βέροια – Πλατανιάς 0-0).

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0
(10΄πεν. Βαρέλα, 82΄ Ναζλίδης)

Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1
(54′ Ιντέγε)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0

17:15 Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός Γηπ. «Θ. Κολοκοτρώνης»
17:15 Βέροια-Πλατανιάς Δημ. Στάδιο Βέροιας
19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Γηπ. Τούμπας

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα Γηπ. Παναιτωλικού

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 7 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 18
2. Παναθηναϊκός 14
3. ΑΕΚ 11 -6αγ.
4. ΠΑΣ Γιάννινα 10 -5αγ.
. Πανιώνιος 10
. Ατρόμητος 10
7. Ξάνθη 9
. Πλατανιάς 9
9. ΠΑΟΚ 8 -6αγ.
. Παναιτωλικός 8 -6αγ.
. ΑΕΛ 8
12. Λεβαδειακός 7 -6αγ.
. Κέρκυρα 7
14. Βέροια 6
. Αστέρας Τρίπολης 6
16. Ηρακλής 2

* Ο ΠΑΟΚ μεταφέρει τιμωρία -3 βαθμών από την περασμένη περίοδο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ