“Φουντώνει” η διαμάχη γύρω από το ταξίδι Παππά – Αρτέμιου στη Βενεζουέλα

Αθήνα.- «Πρόκειται για μια προσπάθεια της Ν.Δ να δημιουργήσει εντυπώσεις» σχολίασε μιλώντας στο Real FM ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με αφορμή τις αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» για το ταξίδι του με τον δικηγόρο κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το ταξίδι όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά και ότι σε αυτό συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μια επίσκεψη που είχε στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βενεζουέλα, αλλά και να προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας!

«Το ταξίδι έχει γίνει τότε και συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό. Δεν είναι τυχαία η συζήτηση. Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία, με νέα ανακοίνωσή της σχολίασε τα όσα είπε στον Real Fm 97,8 ο Νίκος Παππάς, σχετικά με το ταξίδι του στην Βενεζουέλα.

«Υπό το βάρος των σημερινών αποκαλύψεων, ο κ. Παππάς λύνει επιτέλους την ένοχη σιωπή του», αναφέρει αρχικά η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:

«Από εκεί που επί μία εβδομάδα δεν απαντούσε στο ερώτημα για το αν συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, σήμερα παραδέχθηκε ότι, όχι μόνο γνωρίζονται, αλλά και ότι τον Αύγουστο του 2013, βρέθηκαν μαζί στη Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο».

«Και αυτό για να προετοιμάσουν ενδεχόμενη επίσκεψη του “συντρόφου” Τσίπρα στη Βενεζουέλα, προκειμένου η Ελλάδα να προμηθευτεί προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας! Ομολόγησε, δηλαδή, ότι έχει πολύχρονη σχέση συνεργασίας με τον κ. Αρτεμίου», αναφέρει ακόμα η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Παππάς οφείλει να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση του με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers», προσθέτει.

Το Ποτάμι

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω twitter, αναφέρθηκε στο ταξίδι του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά στη Βενέζουέλα, αλλά και στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«#topotami επιμένει στην πρότασή του για συγκρότηση #ΕΣΡ χωρίς πρόσωπα από το μακρινό κομματικό παρελθόν. #τηλεοπτικες_αδειες», ανέφερε αρχικά και συνέχισε με νέο tweet:

«Ο νόμος Παππά κατέπεσε στη συνείδηση της κοινωνίας. Επιμένουμε: περισσότερα κανάλια-περισσότεροι εργαζόμενοι-περισσότερα χρήματα στο δημόσιο»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα:

«Στην Βενεζουέλα δεν πας για διακοπές. Πας για δουλειές. Να εξηγήσει ο @nikospappas16 τι δουλειές είχε μαζί με τον mr off-shore της Κύπρου».