Ογδόντα τέσσερα άτομα στο εδώλιο για τους στημένους αγώνες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: (12:26 μ.μ, ώρα Ελλάδος)

Διεκόπη για τις 7 Νοεμβρίου 2016 η δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, το επονομαζόμενο σκάνδαλο Κοριόπολις. Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει σήμερα (31.10.2016) ωστόσο λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης κάποιων εκ των 84 κατηγορουμένων στην υπόθεση αλλά και λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου, διεκόπη για την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να συνεχιστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας όπου διεξάγονται κι άλλες μεγάλες δικές.

Παρών σήμερα στο δικαστήριο ήταν ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και τελών σε αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Αθήνα.- Oγδόντα τέσσερα άτομα κάθονται σήμερα Δευτέρα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε μία από τις πλέον πολυπρόσωπες δίκες στα δικαστικά μας χρονικά, κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες.

Η υπόθεση αφορά στημένους -κατά την κατηγορία – ποδοσφαιρικούς αγώνες ως το 2011, που έχει γίνει γνωστή ως «Koriopolis». Στο εδώλιο, με βάση το βούλευμα, έχουν παραπεμφθεί μεταξύ άλλων πρώην και νυν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μπούκερς και άλλοι οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομες πράξεις που αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου όπως χειραγώγηση αγώνων, διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση είχαν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και Αχιλλέας Μπέος ( σ.σ είχε εκλεγεί δήμαρχος Βόλου αλλά διατελεί σε αργία ) και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος φέρονται να χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011 και ακόμη 51 ποδοσφαιρικοί αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010.

Από αυτούς τους αγώνες 12 συμπεριλήφθηκαν στο «Πάμε Στοίχημα» του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αποκομίσουν όφελος από το παράνομο στοίχημα το οποίο υπολογίζεται στο ποσό των 209.846,63 ευρώ. Σημειώνεται πως η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μία φορά λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης (συνολικά 69) περιλαμβάνεται και το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε αρχικά κατηγορηθεί στην εν λόγων υπόθεση, όμως στη συνέχεια απηλλάγη με βούλευμα για την υπόθεση αυτή.