ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Το Κράτος που δεν σέβεται τους κανόνες

melissa1-90x901Δεν είναι το μείζον αυτή την ώρα σε ό,τι τουλάχιστον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την κυβερνητική προσπάθεια, μετά το ναυάγιο του πολύκροτου διαγωνισμού για τις άδειες, να επανδρώσει το ΕΡΣ. Είναι, όμως, κατά την άποψή μας αξιοσημείωτο στο βαθμό που εξηγεί τη  θέση της κυβέρνησης, τόσο απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους όσο και απέναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Εκείνη μιας αναξιόπιστης κυβέρνησης.

 

melissa1-90x901Το ΣτΕ κατάργησε –κατά κοινή παραδοχή-  και το Νόμο της Κυβέρνησης για τα Κανάλια και το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Τι θα έκανε κάθε κυβέρνηση που σέβεται και τους κανόνες και τους πολίτες της; Θα επέστρεφε άμεσα στους υπερθερματιστές τα χρήματα που έχουν καταβάλει ως προκαταβολή και, μαζί, θα τους ζητούσε και συγγνώμη που με τις νομικές της κλπ. υπηρεσίες δεν φρόντισε –ως όφειλε- ώστε να έχει εξασφαλίσει τη συνταγματικότητα του Νόμου πριν διεξάγει τον διαγωνισμό!

 

melissa1-90x901Τι κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Όχι μόνον δεν επιστρέφει άμεσα τις προκαταβολές (η ίδια, επειδή δεν έσπευσε με τη λήξη της προθεσμίας να συμμορφωθεί ένας υπερθερματιστής, τον απέβαλε) αλλά ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ τον τρόπο με τον οποίο ΔΕΝ θα συμμορφωθεί. Διαβάστε πως:

 

melissa1-90x901Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Βούτσης δήλωσε: « …Μετά από πολλή σκέψη και συζητήσεις με νομικούς επιλέχθηκε ο ορισμός αυτός περί αναστολής (σ.σ. και όχι κατάργησης) ώστε να μην υπάρξουν σοβαρές απαιτήσεις από τους υπερθεματιστές»!!! Δηλαδή να μην τους δώσουν άμεσα τα χρήματά τους πίσω,  μα και ούτε να έχουν δικαίωμα να τα διεκδικήσουν άμεσα δικαστικά!!!

 

melissa1-90x901Θα πείτε, που να τα βρουν; Μα από την …Ανάπτυξη που διαφημίζουν. Από το Πρωτογενές Πλεόνασμα που διατυμπανίζουν! Ή δεν είναι έτσι; Γιατί κάποιοι στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να μιλούν για νέα «μαύρη τρύπα»…

 

 

melissa1-90x901Επιμύθιον: Ρωτούσα προ καιρού πολλού φίλο καλό, που διέμενε στο Λονδίνο και τώρα στην Κύπρο. «Γιατί δεν βάζεις χρήματα -του έλεγα- να επενδύσεις και στην Ελλάδα που το έχει ανάγκη;». Μου απάντησε: «Σε Κράτος το οποίο ΔΕΝ συμψηφίζει αυτά που ΤΟΥ χρωστάς με αυτά που ΣΟΥ χρωστάει, εγώ δουλειές ΔΕΝ κάνω». Άδικο είχε; Και τώρα που αυτό νομοθετικά άλλαξε, πάλι στα ΧΡΩΣΤΑΕΙ, αλλά, στο μεταξύ, σου παίρνει το σπίτι, αν του χρωστάς εσύ!