ΝΔ για ΕΣΡ: Αντίο συναίνεση αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά

Αθήνα.-Μπορεί για την Δευτέρα στις 15.00 να έχει ορισθεί η Διάσκεψη των Προέδρων για να γίνει άλλη μια προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ, ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλά.

Όπως ξεκαθάριζαν πριν από λίγο πηγές της ΝΔ «Αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά μαζί με τα άρθρα και δεν επιστρέψουν όλες οι δικαιοδοσίες στο ΕΣΡ η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».

Οι ίδιες πηγές έλεγαν χαρακτηριστικά: «Στις απάτες Παππά και τις αυταπάτες Τσίπρα εμείς δεν πρόκειται να πούμε ναι. Να επιστραφούν οι αρμοδιότητες που υφάρπαξε ο κύριος Παππάς στο ΕΣΡ κι αυτό θα αποφασίσει τόσο για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών όσο και για τον αριθμό. των εργαζομένων στα κανάλια. Αν αποσυρθεί να προχωρήσουμε στην ονοματολογία. Όχι όμως λέγοντας πάρε δύο εσύ δώσε μου δύο εμένα αλλά προτείνοντας εννέα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους. Σε διαφορετική περίπτωση ακόμα και ο «Κυριάκος Μητσοτάκης» να προταθεί η ΝΔ δεν θα ψηφίσει».

Εξηγούσαν επίσης ότι: «Την τελευταία φορά ψηφίσαμε «παρών» γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να απεμπλακεί από το αδιέξοδο που δημιούργησε. Όμως όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση αυτό δεν το θέλει».