Σε «Hotspot για Έλληνες» μετατρέπουν καταληψίες το χώρο ανέγερσης του τεμένους

Αθήνα.- Αντιδράσεις προκαλεί η κατάληψη του χώρου στον οποίο πρόκειται θα αναγερθεί τέμενος στον Βοτανικό, με το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων.

Φωτογραφία αρχείου από συγκέντρωση κατοίκων στον Ελαιώνα κατά της κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους, στις 22 Οκτωβρίου

Φωτογραφία αρχείου από συγκέντρωση κατοίκων στον Ελαιώνα κατά της κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους, στις 22 Οκτωβρίου

Οι καταληψίες ισχυρίζονται ότι η «Στέγη Αστέγων» προορίζεται μόνο για Έλληνες και αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες». Υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούν στοιχεία από όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει το χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες είναι μέλη συλλόγου που φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό.

«Η κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό είναι ενέργεια με προφανές ρατσιστικό κίνητρο, που έχει ως μοναδικό στόχο την παρεμπόδιση της ειλημμένης από την Πολιτεία απόφασης για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απόπειρα δημιουργίας ‘χώρου φιλοξενίας μόνο για Έλληνες’ συνιστά κίνηση με προφανές ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ η περίφραξη του χώρου με συρματοπλέγματα αλλά και η στρατιωτική περιβολή αυτών που προχώρησαν στην κατάληψη αυτή, παραπέμπουν ευθέως σε χαρακτηριστικά ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει.

«Η κίνηση αυτή πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Οι ακροδεξιές κραυγές δεν θα εμποδίσουν την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών που ζουν στη χώρα μας».