Νέα Υόρκη: Πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική απειλή «κοντά στις εκλογές»

Νέα Υόρκη.- Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσι ανακοίνωσε ότι έλαβε γνώση για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην πόλη «κοντά στην ημέρα των εκλογών».

Η Αρχή είναι υπεύθυνη για τα αεροδρόμια, τα τούνελ και τις γέφυρες στην πόλη της Νέας Υόρκης και στο βόρειο Νιού Τζέρσι.

Την είδηση μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και στη συνέχεια το BBC.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ενημέρωσαν για τις πιθανές απειλές το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης.

«Συνεχίζουμε τις αυξημένες περιπολίες σε όλες τις εγκαταστάσεις μας, οι οποίες έχουν τεθεί σε ισχύ εδώ και κάποιο διάστημα» είπε ο εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής, Στιβ Κόουλμαν. Αρνήθηκε, πάντως, να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το είδος της απειλής.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι η πληροφορία δεν είναι συγκεκριμένη και ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της εκτίμησης. «Είμαστε ενήμεροι για την πληροφορία Συνεργαζόμαστε με το FBI μέσω της Ενιαίας Ομάδας Αποστολών κατά της Τρομοκρατίας και των υπηρεσιών Αντιτρομοκρατίας και Πληροφοριών» σημείωσε στην ανακοίνωσή της.

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν συλλέξει πληροφορίες για μια ενδεχόμενη απειλή της Αλ Κάιντα να εξαπολύσει επιθέσεις γύρω στην ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών.

Ως αποτέλεσμα, ορισμένες υπηρεσίες έστειλαν προειδοποιήσεις σε τοπικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή από την Ουάσινγκτον. Η πηγή αυτή διαβεβαίωσε ότι η μη συγκεκριμένη απειλή είναι σχετικά «χαμηλού επιπέδου».

Νωρίτερα, το CBS News μετέδωσε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρήκαν αποδείξεις ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επίθεση στις ΗΠΑ τη Δευτέρα, μία ημέρα πριν τις προεδρικές εκλογές που φέρνει αντιμέτωπους την Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Newsroom ΔΟΛ