Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά τον ολυμπιακό Ύμνο και τον Κωστή Παλαμά

« Ολυμπιακός Ύμνος, Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά»

ΜΕΤΑ ΤΟ MONTPELLIE, THΝ ΠΑΤΡΑ, ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» με την αρωγή του Πολιτιστικού φορέα, «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας»  προβάλουν και αναδεικνύουν σε Πανελλήνιο και Διεθνή επίπεδο το σημαντικό γεγονός για  την Πατρίδα μας, και τον Οικουμενικό Ολυμπισμό, την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου του Τιτάνα του πνεύματος, συμπολίτη μας ποιητή Κωστή Παλαμά σε Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

“Θεμέλιο λίθο” και βασικό εργαλείο,  για την στήριξη και διεκδίκηση της ανάδειξης του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, αποτελεί το βιβλίο – λεύκωμα του Πατρινού καθηγητή, διδάκτορα Ψυχολογίας και Φυσικής Αγωγής κ. Θεόδωρου Μαλλιά με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» που παρουσιάζεται  στους παραπάνω Δήμους.

Στις 390 σελίδες του παρουσιάζονται εκθέματα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου που δένουν με τα κείμενα ώστε να υπάρχει η οπτική απεικόνιση και να συνδυάζεται ο σκοπός με το στόχο που προσπαθεί να επιδείξει ο συγγραφέας.
Είναι ένα λεύκωμα που πρέπει να κοσμεί κάθε βιβλιοθήκη ιδιωτική ή δημόσια και που τιμά τον Ολυμπισμό και τις θρυλικές στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων, μια μνημειώδη έκδοση που τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού

 image002

Χαιρετισμό θα απευθύνουν :
Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Τατούλης Γεώργιος

H Αντιδήμαρχο  Πολιτισμού-Αθλητισμού κα. Χαλιώτη Μαρία-Ειρήνη.

 O επιστημονικό συνεργάτη του  Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» κύριος Τασσιόπουλος Σταύρος.

Η Πρόεδρος του  Πολιτιστικού φορέα «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας» κυρία Γιάχου Γεωργία

Ευχαριστίες και  ομιλία από τον Συγγραφέα, θεόδωρο Μαλλιά για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» υπό την Διεύθυνση της Μαέστρου, κυρίας Όλγας Αλεξοπούλου.

Οι Εικαστικοί  του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» θα παρουσιάσουν δημιουργίες τους με Ολυμπιακά θέματα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.