Ψηφίζει Τραμπ η Ενωση Ελλήνων Ψηφοφόρων Αμερικής

Αναδημοσίευση από: ekirikas.gr

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η γενική συνέλευση της Ενωσης Ελλήνων Ψηφοφόρων Αμερικής (United Hellenic Voters of America) αποφάσισε να στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η Ενωση είναι η μόνη υπερκομματική οργάνωση στην Αμερική, η οποία για τέσσερις και πλέον δεκαετίες εκφράζει την προτίμηση της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας υπέρ των προεδρικών υποψηφίων, καθώς επίσης και όλων των αιρετών αντιπροσώπων, ξεκινώντας από το Κογκρέσο μέχρι και τις κομητείες και τους δήμους.

Η απόφαση για τη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ ελήφθη στη γενική συνέλευση της 14ης Σεπτεμβρίου και όπως επεσήμανε στον «Ε.Κ.» ο καθηγητής Δημήτριος Κυριαζόπουλος, ελήφθη με πάνω από 90% των ψήφων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Mark Shaw, Diana Rauner, ο κυβερνήτης Bruce Rauner, ο σερίφης της κομητείας Λέικ Mark Curran, Jr, ο Νίκος Γκουντάνης και ο Δικαστής Μπούρης. Φωτογραφία: Ενωση Ελλήνων Ψηφοφόρων Αμερικής.

Από αριστερά διακρίνονται οι Mark Shaw, Diana Rauner, ο κυβερνήτης Bruce Rauner, ο σερίφης της κομητείας Λέικ Mark Curran, Jr, ο Νίκος Γκουντάνης και ο Δικαστής Μπούρης. Φωτογραφία: Ενωση Ελλήνων Ψηφοφόρων Αμερικής.

Στην εν λόγω συνέλευση ελήφθη η απόφαση για τη στήριξη εξήντα εννέα συνολικά υποψηφίων από τους οποίους οι σαράντα τέσσερις είναι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος και οι είκοσι πέντε του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Μεταξύ αυτών στηρίζουν και τρεις ομογενείς. Συγκεκριμένα, την Μαριάννα Σπυροπούλου, η οποία πολιτεύεται με το Δημοκρατικό Κόμμα και διεκδικεί την επανεκλογή της στο αξίωμα της Επιτρόπου της Μητροπολιτικής Υπηρεσίας Υδάτων, τον Κρις Κατσιρούμπα (Chris Kachiroubas) Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το «Cirvuit Court Clerk» κομητείας Νιου Πέιτζ του Ιλινόις και τον Δημήτρη Τσιλιμπίγκρα, Ρεπουμπλικανό υποψήφιο δικαστή στην κομητεία McHenry του Ιλινόις.

Η Ενωση Ελλήνων Ψηφοφόρων Αμερικής, όπως τόνισε ο Δρ. Κυριαζόπουλος, έχει την έδρα της στο Ιλινόις και αριθμεί πάνω από δέκα επτά χιλιάδες μέλη σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Η πολιτεία του Ιλινόις θεωρείται προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος και η απόφαση της Ενωσης Ελλήνων Ψηφοφόρων Αμερικής να στηρίξει των Τραμπ προκάλεσε το ενδιαφέρον των αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης, διότι εκπροσωπεί μια από τις κοινότητες των μεταναστών.

Ο Δρ. Δημήτρης Κυριαζόπουλος υπογράμμισε ότι η υποστήριξη που παρέχουν στους υποψηφίους είναι προϊόν πολλών διαβουλεύσεων με τις επιτροπές και τα στελέχη και ότι καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ακροάσεις που διοργανώνουν με τους υποψηφίους.

Οσον αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2012, ο Δρ. Κυριαζόπουλος επεσήμανε ότι στήριξαν την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα, διότι πίστευαν ότι θα δικαιούνταν μια ακόμη θητεία για να ολοκληρώσει τα προγράμματά του.

Η Ενωση Ελλήνων Ψηφοφόρων Αμερικής είχε αποφανθεί και για τις προκριματικές εκλογές και είχε στηρίξει τον Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και τον Ντόναλντ Τραμπ από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Εν τω μεταξύ, ακολούθησαν επαφές με τα εκλογικά επιτελεία τόσο του Τραμπ όσο και της Χίλαρι, ούτως ώστε να αποσαφηνιστούν οι θέσεις τους για τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την Ομογένεια και τα εθνικά μας θέματα.

Ο Δρ. Κυριαζόπουλος απέδωσε τα υψηλά ποσοστά που κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ στη γενική συνέλευση της 14ης Σεπτεμβρίου στο γεγονός ότι η υποψηφιότητα της Χίλαρι δεν είχε κερδίσει ψήφους ούτε στη διαδικασία την οποία διενήργησαν πριν τις προκριματικές εκλογές.

Ερωτηθείς ποια ήταν τα κριτήρια βάσει των οποίων στήριξαν τον Τραμπ επεσήμανε ότι ο Τραμπ δεν είναι πολιτικός, αλλά ένα outsider που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, να επαναφέρει τον «νόμο και την τάξη» και την ελπίδα στον αμερικανικό λαό.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κ. Χίλαρι, είπε ότι είναι γνωστή και έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει για τη χώρα. Επί πλέον, τόνισε ότι η απόφαση του FBI για επανεξέταση του φακέλου της Χίλαρι δεν αποκλείεται να οδηγήσει την υπόθεση στην Δικαιοσύνη. Ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές δεν αποκλείεται να καταλήξει στη διαδικασία της αποπομπής.

Η Ενωση Ελλήνων Ψηφοφόρων Αμερικής, όπως επεσήμανε ο Δρ. Κυριαζόπουλος, ιδρύθηκε το 1974 με στόχο την άσκηση επιρροής στους βουλευτές, γερουσιαστές και προέδρους υπέρ της Κύπρου.

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή της η Ενωση Ελλήνων Ψηφοφόρων Αμερικής εξέλεξε πρόεδρο μια γυναίκα και συγκεκριμένα την Κική Σταματίου – Whitehead, η οποία είναι μητέρα πέντε παιδιών και γιαγιά δύο εγγονιών.

Η Κική Σταματίου ανήκει στη νεότερη γενιά των μεταναστών και έχει μεγαλώσει στους κόλπους της Ενωσης Ελλήνων Ψηφοφόρων Αμερικής. Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία της Ενωσης, καθώς επίσης και για το επίσημο δείπνο που παρέθεσαν προ τριών εβδομάδων στο Σικάγο και απένειμαν τα βραβεία της Ενωσης.

Το δείπνο, όπως επεσήμανε, είναι ένα από τα σημαντικά γεγονότα της Ομογένειας του Σικάγο, το οποίο έχει ως στόχο την εξωστρέφεια και την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν την Ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο. Το δείπνο διοργανώνεται μερικές εβδομάδες πριν τις γενικές εκλογές και έλκει τους υποψηφίους όλων των κομμάτων.