Τραμπ: Θα κάνουμε μεγάλο ξανά το αμερικανικό Έθνος

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Ένας διαφορετικός Ντόναλτ Τραμπ, ενωτικός, ευγνώμων και ονειροπόλος, εμφανίστηκε τις αργά τη νύκτα  (ώρα Νέας Υόρκης) στους πανηγυρίζοντες ψηφοφόρους του, για να γιορτάσει την μεγάλη -απρόσμενη  για τους πολλούς- νίκη του στις αμερικανικές εκλογές.

Ο κ. Τράμπ, υποσχέθηκε να εργασθεί προκειμένου να «να κλείσει τις πληγές του διχασμού», να κάνει ξανά «μεγάλο το αμερικανικό Έθνος», να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας με ένα πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης, να χτίσει καλύτερη και ισχυρότερη οικονομία, ενώ απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα διακήρυξε ότι «πρώτο θα βάζουμε το συμφέρον της Αμερικής αλλά θα είμαστε δίκαιοι  με όλους τους λαούς».

Ο κι. Τραμπ, στον πρώτο ως εκλεγμένος νέος Πρόεδρος λόγο του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Κίνημά του, όπως αποκάλεσε την προσπάθειά του, να μετεξελιχθεί σε ένα τρίτο κόμμα, διασπώντας τον πατροπαράδοτο διπολισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι απέφυγε να αναφερθεί στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν στον αγώνα του, τον πρώην δήμαρχο Τζουλιάνι, ορισμένους Γερουσιαστές, το εκλογικό επιτελείο του και την οικογένειά του.

Είπε ότι δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την Χίλαρι Κλίντον της οποίας έπλεξε το πολιτικό εγκώμιο.

Επίσης –και αυτό δημιούργησε αίσθηση- ευχαρίστησε την Εθνική Ομοσπονδία Όπλων, τις Μυστικές Υπηρεσίες και την Αστυνομία.

Απευθυνόμενος σε αυτούς που δεν τον ψήφισαν ο κ. Τραμπ τους κάλεσε να δώσουν «χέρι φιλίας και να εργαστούμε μαζί για το καλό της χώρας», υποσχόμενος να είναι «Πρόεδρος όλων των Αμερικανών».