Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα Μέρκελ προς Τραμπ

Βερολίνο, Γερμανία. «Στενή συνεργασία» βασισμένη στις κοινές δημοκρατικές αξίες πρότεινε στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνδέονται με αξίες, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τον σεβασμό του νόμου, της αξιοπρέπειας του ανθρώπου ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του, τη θρησκεία του, το φύλο του, τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ή τις πολιτικές πεποιθήσεις του. Είναι στη βάση αυτών των αξιών που προτείνω μια στενή συνεργασία με τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε η καγκελάριος στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ τόνισε επίσης πως οι ΗΠΑ «είναι παλιά και έντιμη Δημοκρατία» και ότι η προεκλογική εκστρατεία είχε «ορισμένες πολύ σκληρές συγκρούσεις».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι για το Βερολίνο η συνεργασία με τις ΗΠΑ «είναι και παραμένει κεντρικό σημείο της εξωτερικής μας πολιτικής».

Newsroom ΔΟΛ

Φωτογραφία πρώτης σελίδας:Η Άνγκελα Μέρκελ   (Φωτογραφία:  Reuters )

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Pete
    Απάντηση

    Η Γερμανία και η Μερκελ καλα θα κανουν να μην ανακατευτούν στου Τραμ τις δουλειές διοτι τον Τραμ τον έβγαλε ο Αμερικανικός Λαός για αυτα που αυτος
    Υπόσχεθηκε σε αυτόν και επάνω σε αυτο θα βαδίζει και οχι με τις Μερκελ τις ιδέες .

Σχολιάστε