Νέα απόπειρα συγκρότησης του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων

Αθήνα
Συνεδριάζει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων με στόχο τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Παρά τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει από την προηγούμενη εβδομάδα, θεωρείται μάλλον δύσκολο να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Εν όψει της Διάσκεψης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κ.Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δένδιας κάλεσαν τους δημοσιογράφους και δήλωσαν ότι το κόμμα είναι έτοιμο «ακόμη και στο παρά 5′ μιας διαφαινόμενης αποτυχημένης διάσκεψης» να συμβάλλει και να περισώσει το κύρος της.

Ζήτησε από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό να καταργήσει το νόμο Παππά, να αποσύρει τον αριθμό «4» από τις τηλεοπτικές άδειες και να συμβάλλει στο ΕΣΡ με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόσυρση της πρότασης για τον Βύρωνα Πολύδωρα, σε ψηφοφορία τέθηκε τελικά πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, αντιπρόεδρο τον Νίκο Κιάο και μέλος τον Βασίλη Μουλόπουλο.

Η πρόταση αυτή συγκέντρωσε 16 «Ναι», 1 «Όχι», 6 «Παρών» και 1 «Απών».

Συγκεκριμένα ψήφισαν «ναι», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των ΑΝΕΛ, έξι βουλευτές δήλωσαν «παρών», δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε «όχι», δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Ως εκ τούτου σε αυτή τη Διάσκεψη των Προέδρων δεν έγινε δυνατή η κατά το Σύνταγμα απαραίτητη πλειοψηφία των 4/5 των ψήφων (19 από 24) και το ζήτημα παραπέμπεται σε νέα συνεδρίαση.

Η ΝΔ έχει προτείνει τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθ.Κουτρομάνο, πρόταση με την οποία έχει συμφωνήσει και η Ένωση Κεντρώων.

Newsroom ΔΟΛ