Ελληνο-Αυστραλός επιχειρηματίας έκανε “χρυσή” συμφωνία

Μελβούρνη,- Με ανάμεικτα συναισθήματα ανακοίνωσε ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας, αλλά και ευεργέτης της παροικίας, Νίκος Ανδριανάκος, την πώληση του μεγαλύτερου μέρους της επιχείρησής του στην εταιρία Caltex.

«Χωρίς αμφιβολία, από εμπορικής άποψης, είναι μια πολύ καλή συμφωνία» μας λέει ο κ. Ανδριανάκος και προσθέτει: «Όμως τα πρατήρια αυτά ήταν κάτι σαν παιδιά. Τα ξεκίνησα με σκληρούς αγώνες, τα ανέπτυξα, τα καμάρωνα και δεν μου ήταν εύκολο να τα αποχωριστώ».

shandrianakos1

Ο Ελληνο-Αυστραλός επιχειρηματίας και ευεργέτης Νίκος Ανδριανάκος.

Δεν είναι τυχαίο που οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου δυο χρόνια.

Όπως μας είπε ο ίδιος, η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση 46 πρατηρίων καυσίμων που διαθέτει, στην εταιρία Caltex, έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Πούλησα μόνο την επιχείρηση» είπε στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Ανδριανάκος και πρόσθεσε: «Οι κτιριακές εγκαταστάσεις παραμένουν σε μένα και θα τις ενοικιάζω στην Caltex. Είναι μια πολύ καλή συμφωνία». Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το κέρδος είναι πολλαπλάσιο για τον κ. Ανδριανάκο, αφού πέρα από την τιμή πώλησης της επιχείρησής του, τα έσοδα από τα ενοίκια που θα εισπράττει θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Ο κ. Ανδριανάκος μας είπε ακόμα, ότι θα διατηρήσει δυο πρατήρια βενζίνης και θα ανοίξει ακόμα ένα.

Μελλοντικά, όμως, ο ίδιος και η οικογένειά του θα στραφούν στα ακίνητα, όπου ήδη έχουν αναπτύξει δραστηριότητα.

«Διαθέτουμε ακίνητα, έχουμε και κάποια οικόπεδα που θα τα αξιοποιήσουμε» μας είπε.

Ο ίδιος διαθέτει και μια φάρμα, αλλά και οινοποιείο.

«Αισθάνομαι ικανοποίηση που η σκληρή δουλειά μου, αλλά και της οικογενείας μου, δικαιώνεται» μας είπε και υπογράμμισε: «Το λέω αυτό, γιατί ήρθα άφραγκος από την Ελλάδα. Η περιουσία μου κτίστηκε με ατελείωτες ώρες εργασίας, μόχθο και αγωνία. Αλλά και δίκαια. Και ειλικρινά πιστεύω ότι όταν είσαι δίκαιος σου δίνει και ο Θεός».

Ο ίδιος προσφέρει και στο κοινωνικό σύνολο για τα όσα η ζωή του έδωσε απλόχερα.

Πρόσφερε για την ανέγερση του Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων (Andrianakos Centre) του Alphington Grammar, αλλά και για το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, στη «Φροντίδα» και άλλους φορείς της ομογένειας, ενώ έχουμε την αίσθηση ότι οι δωρεές του θα έχουν και συνέχεια.

πηγή: Neoskosmos.com