Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα στη συνάντηση με τον Τραμπ

Ουάσινγκτον. Στην ατζέντα της συνάντησης Oμπάμα – Τραμπ βρέθηκαν και οι επισκέψεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα και στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ο οποίος όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στο θέμα. Στο επίκεντρο της διάρκειας 90 λεπτών συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος, ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την πεποίθηση πως οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νίκη του κ. Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης, ωστόσο έστειλε το μήνυμα ότι «είμαστε όλοι πρώτα Αμερικανοί και πατριώτες, όχι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι».

Χαριτολογώντας ο κ. Έρνεστ τόνισε πως «ασφαλώς οι κ.κ. Ομπάμα και Τραμπ δεν επέλυσαν τις πολιτικές τους διαφορές, αλλά συμφώνησαν ότι χρειάζεται μια αποτελεσματική διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας και η συνάντησή τους ήταν λίγο λιγότερο άχαρη από ό,τι κάποιοι μπορεί να ανέμεναν».

Νωρίτερα ο κ. Τραμπ είχε τονίσει πως «συζητήσαμε για πολλά, ορισμένα θαυμάσια πράγματα, αλλά και για ορισμένες δυσκολίες», και πως ο κ. Ομπάμα του εξήγησε «ορισμένα από τα σπουδαία πράγματα που έχουν επιτευχθεί», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Σημείωσε επίσης ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ομπάμα.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι μεγάλο μέρος της συνάντησης έγινε χωρίς να είναι παρόν κανένα στέλεχος του προσωπικού της αμερικανικής προεδρίας.

πηγή:Skai.gr