Καναδάς: Παρολίγον τραγωδία για αεροσκάφος με 54 επιβάτες

Τορόντο, Καναδάς.-Το αεροπλάνο Bombardier Q400 των τοπικών αερογραμμών Porter Airlines, είχε απογειωθείαπό την Οτάβα με 54 επιβάτες και βρισκόταν στα 2.750 μέτρα. Την ώρα που ετοιμαζόταν για την προσγείωση στο αεροδρόμιο Billy Bishop του Τορόντο, οι πιλότοι είδαν ξαφνικά μπροστά τους ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Την τελευταία στιγμή, ο πιλότος του αεροπλάνου κατάφερε να αλλάξει πορεία και να αποφύγει την τραγωδία, τραυματίζοντας ελαφρά δύο μέλη του πληρώματος της καμπίνας.

“Αρχικά οι πιλότοι νόμιζαν ότι πρόκειται για μπαλόνι. Μετά από την κατάθεσή τους στις αρχές, υπάρχει πιθανότητα να επρόκειτο για μη επανδρωμένο σκάφος”, είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μπραντ Σίσερο.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 3:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, και το Συµβούλιο Ασφαλείας των Μεταφορών του Καναδά έχει αρχίσει τις έρευνες να εντοπίσει τον χρήστη.

Πρόκειται για το πιο σοβαρό επεισόδιο που συμβαίνει στον Καναδά, είπε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ζενεβίβ Κόρμπιν.

Τον Ιούνιο, το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια για να προτρέψει τον κόσμο να μην χρησιμοποιεί τέτοια σκάφη κοντά σε αεροδρόμια ή αεροπλάνα.

Στον Καναδά, όσα μη επανδρωμένα σκάφη ζυγίζουν λιγότερο από 35 κιλά δεν απαιτούν άδειες χρήσης, αλλά οι αρχές σκέφτονται να αλλάξουν τους κανονισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ