ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ: Προεδρική ανάλυση των προεδρικών εκλογών ΗΠΑ

Λάβαμε από τον πρόεδρο και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανάλυση των Προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

*Με συνειδητή χρήση αγοραίων, αλλά καταλλήλων για την περίσταση λέξεων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ταξίδεψε σε όλη τη χώρα, πρώτη γραμμή στο προσκήνιο και συνεχώς απειλούσε στελέχη εταιρειών όπως η Nabisco, η Ford Motor Company, η Carrier A / C και πολλές άλλες και δήλωνε: «Εάν κλείσουν αυτά τα εργοστάσια, όπως σχεδιάζεται να γίνει στο Ντιτρόιτ, στην Indianapolis, κλπ και κτιστούν στο Μεξικό, σκοπεύω να βάλω ένα 35 ή 50 τοις εκατό (ή ό, τι νούμερο σκέφτηκε εκείνη την ημέρα) δασμούς για τα προϊόντα σας όταν τα στέλνετε πίσω και κανείς δεν πρόκειται να τα αγοράσει.»

Αυτό που είπε ήταν καταπληκτικό. Κανένας πολιτικός, Ρεπουμπλικάνος ή Δημοκρατικός, δεν είχε πει ποτέ κάτι τέτοιο σε αυτούς τους ανθρώπους, τόσο στο κοινό που παραβρισκόταν στις συγκεντρώσεις του, όσο και σε στελέχη εταιρειών που σίγουρα τον ακούγανε. Και ακούστηκε σαν μουσική στα αυτιά των ανθρώπων στο Μίσιγκαν, στο Οχάιο, στην Πενσυλβάνια και στο Ουισκόνσιν. Αν ο Τραμπ το εννοούσε ή όχι, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί λέει αυτά τα πράγματα για τους ανθρώπους που υποφέρουν. Και για αυτόν τον λόγο, ο κάθε κατεστραμμένος, ανώνυμος, ξεχασμένος εργάτης, ο οποίος χρησιμοποιείται για να είναι μέρος αυτού που ονομάζεται μεσαία τάξη, αγαπά τον Τραμπ. Αυτός είναι ο άνθρωπος-μολότοφ που περιμένανε. Η ανθρώπινη χειροβομβίδα που μπορούν να ρίξουν νόμιμα στο σύστημα που τους έκλεψε τη ζωή.  Και στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα των εκλογών, αν και έχουν χάσει τη δουλειά τους, το σπίτι τους έχει κατασχεθεί από την τράπεζα, μετά τους έρχεται το διαζύγιο και η σύζυγος και τα παιδιά τους εγκαταλείπουν, το αγροτικό τους έχει ανακτηθεί, δεν έχουν κάνει πραγματικά διακοπές εδώ και χρόνια, και είναι κολλημένοι με το Obamacare που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά, ή ακόμη και χωρίς καθόλου ασφάλιση.

Στην ουσία, έχουν χάσει ό,τι είχαν, εκτός από ένα πράγμα. Αυτό που δεν τους κοστίζει ούτε ένα σεντ, και τους το εγγυάται το Σύνταγμα των ΗΠΑ: το δικαίωμα του εκλέγειν. Θα μπορούσαν να είναι αδέκαροι, θα μπορούσαν να είναι άστεγοι, θα μπορούσαν να τους έχουν εξαπατήσει και θα μπορούσαν να τα έχουν σκατώσει, αυτό δεν έχει σημασία. Επειδή ισοφαρίζουν εκείνη την ημέρα: Ο εκατομμυριούχος και ο άνεργος έχουν δικαίωμα για τον ίδιο αριθμό ψήφων. Δηλαδή μία ψήφο. αριθμό ψήφων όπως και ο άνεργος: μια ψήφο. Και υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που ανήκουν στην πρώην μεσαία τάξη από ό, τι υπάρχουν στην τάξη των εκατομμυριούχων.

Έτσι, στις 8 Νοεμβρίου, οι στερημένοι μπήκαν στο παραβάν ψηφοφορίας, τους παρέδωσαν ένα ψηφοδέλτιο, έκλεισαν την κουρτίνα, και έπιασαν αυτόν τον μοχλό ή τον μαρκαδόρο ή την οθόνη αφής και έβαλαν ένα μεγάλο γαμημένο «Χ» στο τετραγωνίδιο με το όνομα του ανθρώπου, ο οποίος έχει απειλήσει να ανατρέψει το ίδιο το σύστημα που έχει καταστρέψει τις ζωές τους: τον Donald J. Trump.

Ναι, στις 8 Νοεμβρίου, ο Joe Blow, ο Steve Blow, ο Bob Blow, ο Μπίλι Blow, και όλοι οι Blow’s έπρεπε να πάνε και να χτυπήσουν ολόκληρο το καταραμένο το σύστημα, επειδή είναι δικαίωμά τους. Η εκλογή του Τραμπ πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο «άντε γαμήσου» που έχει καταγραφεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία. Και θα είναι ωραίο, για μια ημέρα, ίσως μια εβδομάδα, ενδεχομένως, ένα μήνα. Και μετά;

Όπως και οι Βρετανοί, οι οποίοι ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, κι έτσι ψήφισαν να εγκαταλείψουν την Ευρώπη. Μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν, ότι αν ψηφίσεις να εγκαταλείψεις την Ευρώπη, πρέπει πραγματικά να εγκαταλείψεις την Ευρώπη. Και τώρα το μετανιώνουν. Όλοι οι κάτοικοι του Οχάιο, της Πενσυλβάνια, του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν της Μέσης Αγγλίας, σωστά; Όλοι ψήφισαν να φύγει, και τώρα το μετανιώνουν – και πάνω από 4 εκατομμύρια από αυτούς έχουν υπογράψει μια αίτηση για να έχουν εκ νέου ψηφοφορία. Θέλουν κι άλλες εκλογές. Κι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί επειδή χρησιμοποιήσατε την ψηφοφορία ως ένα εργαλείο διαχείρισης του θυμού σας. Και τώρα την πατήσατε.

Έτσι, όταν οι δικαιωματικά θυμωμένοι άνθρωποι του Οχάιο και του Μίσιγκαν και της Πενσυλβάνια και του Ουισκόνσιν μάθουν μετά από λίγους μήνες Προεδρίας Τραμπ ότι αυτός δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα καταραμένο πράγμα γι’ αυτούς, θα είναι πολύ αργά για να κάνουν κάτι. Αλλά το καταλαβαίνω. Θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα. Ήσασταν δικαίως και δικαιολογημένα οργισμένοι. Λοιπόν, μήνυμα εστάλη. Καληνύχτα, Αμερική. Μόλις εξέλεξες το μεγαλύτερο πολιτικό καθίκι και πολιτικό απατεώνα για Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.