Στοχασμοί: Το άγνωστο‏

Συγγραφέας
Δεν φοβήθηκα ποτέ το άγνωστο. Πώς να φοβηθείς το χρώμα που ακόμα δεν έχεις δει, τη γεύση που δεν πίκρισε ποτέ στο στόμα, το δηλητήριο πριν του σκορπιού το κεντρί το αντικρίσεις;
Αυτό που φοβήθηκα, είναι τα όνειρά μου, μήπως δεν με στοιχειώνουν αρκετά μέχρις ότου σάρκα να αποκτήσουν και λιποτάκτης τους φανώ πίσω από της βόλεψης τα τείχη.
Αυτό που φοβήθηκα, είναι μήπως γίνω φανατικός υπερασπιστής των ιδεών μου, ψάχνοντας στα αχούρια του μυαλού μου να τεκμηριώνω τα “νομίζω” μου, εμποδίζοντας το νέο να εισέλθει.
Αυτό που φοβήθηκα, είναι ο κόσμος που έχω πλάσει και μέσα του έχω κρυφτεί, γιατί αφού εγώ τον έχω έτσι πλάσει, το πιθανότερο είναι να μην είναι καθόλου έτσι, και τι θα γίνει όταν συναντηθεί με τον δικό σου πλασμένο κόσμο;
Αυτό που φοβήθηκα, είναι μήπως κλειδώσω πίσω από απόψεις, γνώμες, θεωρίες και αποδείξεις, αφήνοντας απέξω όλα τα άλλα και βαφτίζοντάς τα “άγνωστο”.
Αυτό που φοβήθηκα, είναι μην βγουν αληθινοί αυτοί οι φόβοι, και σταματήσει η ζωή να επελαύνει μέσα μου. Γιατί η ζωή, είναι το άγνωστο.
Γι αυτό, δεν φοβήθηκα ποτέ το άγνωστο.