Στο Βερολίνο ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα

Βερολίνο.- Το αεροσκάφος του Προέδρου των ΗΠΑ προσγειώθηκε πριν από λίγο στο Βερολίνο. Η γερμανική πρωτεύουσα είναι ο δεύτερος και τελευταίος σταθμός της μίνι ευρωπαϊκής περιοδείας του Ομπάμα.

Οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για την επίσκεψη του Ομπάμα στην γερμανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο τόπος διαμονής του Αμερικανού Προέδρου θα είναι το πολυτελές ξενοδοχείο Adlon, που βρίσκεται δίπλα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και εντός του κυβερνητικού τετραγώνου. Γύρω από αυτό έχει δημιουργηθεί μια ζώνη ύψιστης ασφάλειας, με την αστυνομία να απαγορεύει μεταξύ άλλων τη στάθμευση αυτοκινήτων και ποδηλάτων.

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου,  Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η  Άνγκελα Μέρκελ και ο Μπαράκ Ομπάμα αργότερα το βράδυ πρόκειται να δειπνήσουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Ελάχιστα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά για το πρόγραμμα της επίσκεψης του «πλανητάρχη». Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συναντάται με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και μετά τη συνάντηση θα παρακαθίσει σε δείπνο στην έδρα της καγκελαρίας. Εν συνεχεία, το πρωί της Παρασκευής, καταφθάνουν στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι Πρωθυπουργοί Ιταλίας (Ρέντσι), Ισπανίας (Ραχόι) και Μ. Βρετανίας (Μέι), οι οποίοι θα έχουν κοινή συνάντηση με την Καγκελάριο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πηγή: Bild, Spiegel