Ισπανία: Δέκα πρόσφυγες βρέθηκαν κρυμμένοι σε φορτηγό

Βαρκελώνη.- Δέκα πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και τέσσερις ανήλικοι, εντοπίστηκαν σήμερα στη Βαρκελώνη κρυμμένοι σε ένα φορτηγό που μετέφερε προϊόντα από την Τουρκία, ανακοίνωσε η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

«Λίγο πριν τις επτά το πρωί ένας οδηγός φορτηγού που ερχόταν από την Τουρκία σταμάτησε σε μια βιομηχανική περιοχή και άκουσε έναν θόρυβο από το ρυμουλκούμενο (…) Ανοίγοντάς το βρήκε μέσα δέκα ανθρώπους», δήλωσε στο AFP μια εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας της Καταλονίας.

«Μεταξύ των προσφύγων, η εθνικότητα των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ήταν έξι ενήλικες και τέσσερις ανήλικοι», εξήγησε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των ανδρών και των γυναικών.

Οι δέκα πρόσφυγες έμοιαζε να είναι σε καλή κατάσταση, όμως «διακομίστηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, για προληπτικούς λόγους», πρόσθεσε η ίδια.

Η Τουρκία, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο 2,7 εκατ. Σύροι πρόσφυγες, είναι πλέον μια από τις βασικές χώρες μέσω των οποίων περνούν οι πρόσφυγες από την Ασία και τη Μέση Ανατολή που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.