Οριστικό: Χωρίς αλλαγές τα τέλη κυκλοφορίας -Καμία μείωση για τα παλιά ΙΧ!

Αθήνα.- (Σχόλιο ΡΗΡ) Το διέδωσαν, το άφησαν να σέρνεται ως λίαν πιθανό μέτρο, εννοούμε την μείωση στα τέλη κυκλοφορίας τουλάχιστον για τα παλιά ΙΧ και όταν έφθασε η ώρα τα πήραν όλα πίσω!!! Παλιά συνταγή, τάζουμε, δημιουργούμε ευνοϊκό για την κυβέρνηση κλίμα και, στο τέλος, “μην τον είδατε τον Παναή”!  Όπως έκαναν με τον ΕΝΦΙΑ!

Η είδηση

Έτσι, το  Υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε ατύπως πως  αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια- κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες  τροποποιήσεις.

Ωστόσο στην άτυπη ενημέρωση του υπουργείο αναφέρεται πως στο μέλλον  (!) θα γίνουν αλλαγές και κάνουν λόγο για τη δημιουργία εφαρμογής  που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).
Με τον τρόπο αυτό:
Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.
Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.
Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Εως αυτή την ώρα πάντως δεν έχει ανοίξει η εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2017.