Πεπεισμένος ο Ομπάμα ότι ο Τραμπ θα διατηρήσει τις σχέσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

Βερολίνο, Γερμανία.- Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε τη βεβαιότητά του ότι ο διάδοχος του στον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ θα διατηρήσει τις παραδοσιακά ισχυρές σχέσεις των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ.
Μιλώντας ενώπιον φοιτητών στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε: «Ο τρόπος που διεξάγει κανείς την προεκλογική του εκστρατεία δεν είναι πάντα ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά… Η συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του ΝΑΤΟ είναι πολύ ισχυρή και ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ έχει ήδη επαναδιαβεβαιώσει την δέσμευση μας στο ΝΑΤΟ».
Πρόσθεσε πως κατά την διάρκεια της προεδρικής του θητείας, η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τις χώρες που απαρτίζουν την Βορειοατλαντική Συμμαχία να «αναλάβουν περισσότερο μέρος του φορτίου των στρατιωτικών δαπανών» και είχε διαβεβαιώσεις από τα κράτη–μέλη ότι θα το πράξουν.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν αναμένει μεγάλες αλλαγές στις σχέσεις ΗΠΑ και χωρών της Λατινικής Αμερικής υπό την προεδρία Τραμπ.

Ο Ομπάμα έφθασε το Σάββατο στη Λίμα, τελευταίο σταθμό του ταξιδιού του στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (ΑPEC) που διεξάγεται σήμερα, Κυριακή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Sputnik