Μήνυμα «συστράτευσης» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αθήνα.- Eπιβάλλεται πολιτική αλλαγή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου η χώρα να περάσει σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, σε ένα νέο πολιτικό πρότυπο, σε μια «πολιτική του Μετα-Λαϊκισμού» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου με τίτλο: «Το νησί που φεύγει, 121+1 κείμενα για την κρίση».

«Η Ελλάδα παραμένει μεταρρυθμιστικά δυσκίνητη, δημοσιονομικά αμφίθυμη και αναπτυξιακά χωρίς προσανατολισμό, ενώ ο χρόνος περνά αμείλικτα και η κλεψύδρα των ευκαιριών αδειάζει σταθερά σε βάρος μας. Για αυτό είναι επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό. Η χώρα δεν χρειάζεται απλά και μόνο ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Χρειάζεται και ένα νέο πολιτικό πρότυπο. Χρειάζεται να εφεύρουμε μια “πολιτική του Μετα-Λαϊκισμού”» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρέπει να διαβάσουμε το “πνεύμα” πίσω από το “γράμμα” της λαϊκιστικής ψήφου, χωρίς να γίνουμε οι ίδιοι λαϊκιστές. Πρέπει να διδαχτούμε από τη μαζική απόρριψη των πολιτικών, οικονομικών, μιντιακών και ακαδημαϊκών ελίτ», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται μια γενναία και δημιουργική ρήξη με το παρελθόν μας. Ένα είναι βέβαιο: δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε το αύριο με τα εργαλεία και το λεξιλόγιο του χθες».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «ο νέος πατριωτισμός τον οποίο εμείς υπηρετούμε και υψώνουμε ως αντίπαλο δέος στον λαϊκίστικο εθνικισμό, που μας καταστρέφει» θα στηριχθεί στην αλήθεια. Παράλληλα, όπως τόνισε, είναι απαραίτητη «η συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που στέκονται απέναντι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής κυβέρνησης.

«Είναι γεγονός ότι στη Νέα Δημοκρατία έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί αυτής της πανστρατιάς. Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε καταλύτες της. Γιατί και εμείς αλλάζουμε και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είναι όμως απαραίτητη και η συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που στέκονται απέναντι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής Κυβέρνησης. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων. Διότι ένα είναι βέβαιο: Το διακύβευμα υπερβαίνει τον καθένα από εμάς ατομικά και το ζητούμενο είναι να μη μας υπερβεί και συλλογικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο πάνελ βρίσκονταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Θα στενοχωρήσει τον Κυριάκο» είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχουν θεσμικές εγγυήσεις συμμετοχής και αυτό φορά και τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με μία αλληγορία: «Το νησί φεύγει. Ελπίζω μόνο να μην φύγει προς το σημείο Νέμο -το θαλάσσιο σημείο του Ειρηνικού Ωκεανού που είναι το πιο απομακρυσμένο θαλάσσιο σημείο από οποιαδήποτε στεριά. Το σημείο Νέμο υπάρχει και κάποιος πρέπει να σταματήσει το νησί που φεύγει. Κάποιος; Όχι κάποιος, κάποιοι. Γιατί ο ένας δεν αρκεί και γιατί μιλάμε για ένα ολόκληρο νησί.»

Newsroom ΔΟΛ