Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με την Γιουνγκ Μπόις

Πειραιάς.- Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να νικήσει μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη τη Γιουνγκ Μπόις και να έμεινε στο 1-1 για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League, όμως πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση και την τελευταία αγωνιστική θα πάει στη Λευκωσία για να παίξει για την πρωτιά με τον ΑΠΟΕΛ.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 48′ με εκπληκτικό φάουλ του Φορτούνη και οι Ελβετοί ισοφάρισαν στο 58′ με τον Οαρό.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, κινήθηκαν με ταχύτητα στον χώρο, πλησίασαν αρκετές φορές την περιοχή του Ολυμπιακού και στο 17′ έχασαν τη σημαντική ευκαιρία με τον Οαρό, που πλάσαρε από εξαιρετική θέση αλλά εξουδετέρωσε ο Λεάλι. Ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς ρυθμό και μόνο στο 23′ δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ, με την κεφαλιά του Μποτία να περνά δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 45′ το σουτ του Σεμπά μπλόκαρε ο Μβογκό με διπλή προσπάθεια.

Όμως με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (48′) και με ένα φάουλ «κεραυνό» του Κώστα Φορτούνη, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, το σουτ του Σεμπά «ξύρισε» το δεξί δοκάρι του Μβογκό. Ωστόσο στη συνέχεια έπεσε πάλι ο ρυθμός τους κι αυτό το εκμεταλλεύθηκε ο Οαρό στο 58′, που μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε εύστοχα και ισοφάρισε.

Στο 70′ ο Ιντέγε μπροστά στο τέρμα δεν κατάφερε να βρει το γύρισμα του Φιγκέιρας, ενώ στο 75′ η Γιουνγκ Μπόις πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Οαρό, αλλά ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ σάιντ. Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και πίεσε, αλλά απώλεσε τις ευκαιρίες που δημιούργησε με πιο σημαντική αυτή του Ελιουνούσι σε κενή εστία στο 81′, ενώ στο 86′ το σουτ του Φιγκέιρας έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το 1-1 έμεινε και έτσι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του ΑΠΟΕΛ στην Αστάνα και να περάσει στην κορυφή του ομίλου, όμως εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Με το σφύριγμα της λήξης ακούστηκαν και αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους, ενώ φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Τσόρι Ντομίνγκες, που ο Πάουλο Μπέντο είχε αφήσει εκτός αποστολής.

* Ο Μποτία συμπλήρωσε το όριο των κίτρινων καρτών και θα χάσει το ματς της τελευταίας αγωνιστικής.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίροσλαβ Ζελίνκα (Τσεχία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φιγκέριας, Ελιουνούσι, Μποτία, Ντα Κόστα – Λέτσιακς, Μπέργκεν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο):
Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι (84′ Μανθάτης), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ (Άντι Χούτερ):
Μβογκό, Λέτσιακς, Μπενίτο, Φον Μπέργκεν, Σούτερ, Σικ (88′ Φρέι), Ζακαρία, Σουλεϊμάνι (59′ Γκερντ), Σανόγκο (76′ Ντουά), Μπερτόν, Οαρό.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ