Τραγική νύχτα για τους πρόσφυγες στη Μόρια- Γυναικόπαιδα τα θύματα

Μυτιλήνη
Δύο νεκροί, δύο σοβαρά και άλλοι έξι ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός από πυρκαγιά που ξέσπασε στο κέντρο προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο.

Νεκροί είναι μία γυναίκα πρόσφυγας 60 ετών και ένα αγοράκι 6 ετών, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν άλλη μία γυναίκα 25 ετών και ένα αγοράκι 4 ετών. Η 25χρονη τραυματίας φέρει εγκαύματα β’ και γ’ βαθμού. Το 4χρονο αγοράκι μεταφέρεται με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι εκδηλώθηκε περίπου στις 22.00 το βράδυ, σε μία ή -κατά άλλες πληροφορίες- σε δύο σκηνές, από άγνωστη αιτία. Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι προκλήθηκε από έκρηξη φιάλης υγραερίου, ωστόσο το στοιχείο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από τις Αρχές. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η νεκρή 60χρονη ήταν η γιαγιά του 6χρονου και η η φιάλη εξερράγη όταν την άναψε για να μαγειρέψει ή για να ζεσταθεί. Οι δύο σοβαρά τραυματίες βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από τη σκηνή.

Δεκάδες πρόσφυγες πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» αγωνιώντας για την πορεία της υγείας των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί.

Η Πυροσβεστική που έσπευσε επί τόπου με τέσσερα οχήματα και 12 πυροσβέστες έσβησε τη φωτιά λίγο αργότερα, περίπου στις 22.20, σε τρεις σκηνές και ένα κοντέινερ.

Μετά την αρχική εκδήλωση της πυρκαγιάς ξέσπασαν επεισόδια και πρόσφυγες συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι η ένταση έβαινε προς εκτόνωση.

moria_fotia_0