Εγκαινιάστηκε το γραφείο του Πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ- Σχόλιο ΡΗΡ

Θεσσαλονίκη.- Έγιναν το μεσημέρι τα εγκαίνια του γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βρίσκεται στο ΥΜΑΘ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατα την έναρξη της λειτουργίας του γραφείου, αυτό θα είναι καθημερινά ανοιχτό και όχι μόνο δεν θα υποβαθμίζει τη δουλειά που γίνεται στο Υφ. Μακεδονίας- Θράκης, αλλά θα την αναβαθμίζει.

3973488_b2

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο νέο του Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

«Επέλεξα να μη γίνει σήμερα άλλη μια δεξίωση, εγκαίνια φαντασμαγορικά, αλλά μια σύσκεψη εργασίας. Να συζητήσουμε ότι χρειαστεί για να δώσουμε λύση στα μείζονα προβλήματα της περιοχής και να ψάξουμε λύσεις ρεαλιστικές και εφικτές. Όχι λόγια μεγάλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας .

«Αυτό το γραφείο δεν επιθυμώ να είναι ένα τυπικό γραφείο, αλλά ένα λειτουργικό γραφείο, ένα γραφείο δουλειάς», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το γραφείο θα είναι «ποικίλα αλλά τα κρίσιμα θέματα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της πόλης και της ίδιας περιοχής της Βόρειας Ελλάδας».

Ανέφερε, δε, ότι ο ίδιος θα έρχεται τουλάχιστον μία φορά στις 15 ημέρες, αλλά και όποτε είναι αναγκαίο για να λύνονται ζητήματα, ενώ θα συγκαλεί εδώ και υπουργικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή και των φορέων της πόλης για να αντιμετωπίζονται προβλήματα που προκύπτουν.

Μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη η Θεσσαλονίκη να ξαναβρεί τον παραγωγικό της ρυθμό και την παλιά ιστορική της ταυτότητα της πολυπολιτισμικής, εμπορικής και βιομηχανικής κυψέλης.

«Αυτό είναι ένα δύσκολο στοίχημα, περνάει μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών, την τόνωση της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητας της πόλης και την ενίσχυση και άλλων πτυχών», είπε ο Αλ, Τσίπρας.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ, thestival.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ

Για να στηθούν τα γραφεία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο ΥΜΑΘ, “πέταξαν στο δρόμο” τα γραφεία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) που είχαν βρει προσωρινό κατραφύγιο στο φιλόξενο Υπουργείο από το 2013 όταν ένας άλλος …θιασώτης της ομογένειας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης τα έβγαλε από το κτίριο – δωρεά Μακρίδη…

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ομογένεια έχει δυσαρεστηθεί με την εξέλιξη αυτή.

Όσοι αρμόδιοι δεν προφύλαξαν τον Πρωθυπουργό από την διασύνδεση της ίδρυσης πρωθυπουργικού γραφείου στη συμπρωτεύουσα με την ταυτόχρονη “έξωση” από το ΥΜΑΘ του ΣΑΕ, του πρόσφεραν κακή υπηρεσία.

ΡΗΡ.