ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ: Γιώργος, Αντώνης, Αλέξης…

Επιμέλεια Χρήστος Μαλασπίνας

Γύρισε στο χωριό του το Σαββατοκύριακο, εκεί, ανάμεσα στα δύο βραχώδη βουνά και τον ποταμό Πάμισο να κυλά ανάμεσα τους, και πήραν τα μυαλά του …αέρα!

-Ξελαμπικάρισε το κεφάλι μου, σου λέω! Και σκέφθηκα! Θέλεις ν΄ακούσεις;

-Και να μην θέλω Πρόεδρε, εσύ θα τα πεις! Διαφορετικά, γιατί με πήρες Κυριακή βράδυ στο τηλέφωνο; Τα κάλαντα αργούν ακόμη!

-Αμαν αυτά τα χωρατά σου! Δε λέω, νόστιμα είναι, αλλά κάτσε τώρα ν΄ ακούσεις! Λοιπόν, θυμάσαι που με τον Γιώργο πρωθυπουργό οι Έλληνες έβγαιναν στην Του-Βούλα και φώναζαν ότι δεν μπορούσαν να πληρώσουν το πετρέλαιο για να ζεσταθούν;

-Αμ πως δεν το θυμάμαι Πρόεδρε! Τουρτούριζε εκείνο το χειμώνα όλη η Ελλάδα! Φλώρινα είχαν γίνει μέχρι και τα Σφακιά! Και θυμάμαι πρόεδρε και το Κίνημα του δεν πληρώνω! Του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήτανε;

-Ναι, ναι, και να σου πω, θυμάσαι μετά επί Αντώνη που έκαιγαν τα …έπιπλα στο τζάκι και στις ξυλόσομπες για να ζεσταθούν; Και που είχε φουντώσει η Αθήνα στην αιθαλομίχλη;

-Πώς να το ξεχάσω Πρόεδρε; Έβγαινες στο μπαλκόνι να πάρεις αέρα και νόμιζες ότι έμπαινες σε θάλαμο αερίων! Γέμιζαν δάκρυα τα μάτια σου και σ΄ έπιανε ασφυξία!

-Ε, τι έγιναν τώρα όλοι αυτοί; Γιατί κανένας δεν μιλάει με τον Αλέξη; Τους μοίρασε χρήμα;

-Τι χρήμα, Πρόεδρε, τους πήρε και τα ρέστα! Αλλά Πρόεδρε, τώρα, ούτε τα καλοριφέρ ανάβουν ούτε τα τζάκια και οι ξυλόσομπες καίνε! Ό,τι είχαμε να κάψουμε, το κάψαμε! Μαζί και τη γούνα μας!

-Και δεν διαμαρτύρονται;

-Μα γιατί να διαμαρτυρηθούν Πρόεδρε; Φώναζαν τότε που έκαιγαν οι κεντρικές θερμάνσεις και δεν  είχαν λεφτά να πληρώνουν το πετρέλαιο! Φώναζαν μετά που καίγανε οι ξυλόσομπες και τα μαγκάλια για να ζεσταθούνε και δεν είχαν άλλα έπιπλα να κάψουν ή λεφτά να αγοράσουν ξύλα! Τώρα κλείσαμε τις Κεντρικές θερμάνσεις, δεν ανάβουμε τα Τζάκια ούτε τα μαγκάλια! ‘Αρα δεν χρειάζεται να πληρώνουμε ούτε δεκάρα μήτε για πετρέλαιο μήτε για ξύλα!..

-Α, έτσι, ε; Και δεν μου λες, θυμάσαι με το Γιώργο που κάθε μέρα αυτοκτονούσαν οι Έλληνες;

-Αμ δεν θυμάμαι Πρόεδρε, μέχρι και στο Σύνταγμα είχαν στήσει κρεμάλα…

-Ε, και γιατί πιά δεν αυτοκτονούν;

-Τώρα Πρόεδρε περιμένουν να τους σβήσουν τα χρέη!

-Πια, τα δικά τους;

-Όχι του Κράτους!

-Α, και άμα σβήσουν τα χρέη του κράτους θα πάψουν οι Έλληνες να χρωστάνε στις τράπεζες;

-Όχι, Πρόεδρε. Πάλι θα χρωστάνε…

-Για πες μου! Θυμάσαι που με το Γιώργο έλεγαν ότι ανθούσε η διαφθορά και η διαπλοκή;

-Εμ πώς δεν το θυμάμαι Πρόεδρε…

-Και με τον Αντώνη ότι οργίαζε το μαύρο χρήμα… Τώρα δηλαδή, με τον Αλέξη, ούτε διαφθορά έχουμε, ούτε μαύρο χρήμα;

-Τώρα Πρόεδρε, έχουμε …Καλογρίτσα!

-Και όλοι αυτοί οι δυστυχείς που αυτοκτόνησαν εξ αιτίας της κρίσης;

-Τώρα, πρόεδρε, όλοι περιμένουμε να αναστηθεί η ελπίδα, αλλά φευ!