Kακοκαιρία διαρκείας από το Σάββατο:Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια

Κακοκαιρία διαρκείας αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 26/11 έως και τα μέσα της νέας εβδομάδας. Πιο αναλυτικά:

Το τριήμερο Σάββατο 26/11 – Κυριακή 27/11 – Δευτέρα 28/11 θα εκδηλωθούν διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική και Νότια ηπειρωτική χώρα και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τη Δευτέρα στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Στα πελάγη θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με τις εντάσεις τους στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ, αλλά από το βράδυ της Δευτέρας και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά.

Το διήμερο Τρίτη 29/11 – Τετάρτη 30/11 και σύμφωνα πάντα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται σημαντικότατη πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 τουλάχιστον βαθμών, με παράλληλη επικράτηση πολύ θυελλωδών βόρειων ανέμων. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στην Ανατολική και Νότια χώρα και το Αιγαίο, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές Κεντρικής και Ανατολικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, κυρίως κατά τη διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας.

Πηγή:Star.gr