Τραμπ κατά Κλίντον για την επανακαμέτρηση στο Ουισκόνσιν

Νέα Υόρκη.- Διαμηνύοντας πως «τίποτα δεν θα αλλάξει» ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται στην Χίλαρι Κλίντον για την στήριξη του επιτελείου της στην διαδικασία επανακαμέτρησης των ψήφων στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, προπύργιο μέχρι πρότινος του Δημοκρατικού Κόμματος, κατόπιν αιτήματος της Τζιλ Στάιν των Πρασίνων.

Ο Τραμπ λέει πως το αίτημα είναι «απάτη» και αναρτά δηλώσεις Κλίντον στη διάρκεια των ντιμπέιτ σχετικά με το σεβασμό του αποτελέσματος της κάλπης -την περίοδο που ο ίδιος ξεσήκωνε αναταραχή με υπόνοιες για στημένες εκλογές και απειλούσε να μην αποδεχθεί ενδεχόμενη ήττα του.

Με απανωτές αναρτήσεις στο Twitter την Κυριακή ο Τραμπ θυμίζει ότι η Χίλαρι Κλίντον του τηλεφώνησε τη νύχτα των εκλογών αναγνωρίζοντας την ήττα της.

Και προς επιβεβαίωση του εαυτού του χρησιμοποιεί δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον στη διάρκεια προεκλογικού ντιμπέιτ, όταν η υποψήφια των Δημοκρατικών αντιδρούσε στην άρνηση Τραμπ να σεβαστεί το αποτέλεσμα λέγοντας μεταξύ άλλων πως «αυτό είναι τρομοκρατικό, δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία στις ΗΠΑ και έχουμε αποδεχθεί το αποτέλεσμα όταν ίσως μπορεί να μην μας αρέσει».

Η Χίλαρι Κλίντον προηγείται σε εθνικό επίπεδο με πάνω από δύο εκατ. ψήφους έναντι του Τραμπ, εντούτοις λόγω του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ στη βάση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων δεν είναι εκείνη η επόμενη πρόεδρος.

Το επιτελεί της Κλίντον είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι θα συμμετάσχει στην διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή πως δεν έχει προς το παρόν διαπιστώσει παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, η οικολόγος Τζιλ Στάιν, υπέβαλε επίσημα την Παρασκευή αίτημα για την επανακαταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, προπύργιο μέχρι πρότινος του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο κέρδισαν οι Ρεπουμπλικανοί.

Αναμένεται επίσης να ζητήσει την επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν, άλλες δύο πολιτείες που κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκλεγμένος πρόεδρος επικράτησε σε αυτές τις τρεις πολιτείες συνολικά με μόλις 100.000 ψήφους διαφορά.

Σύμφωνα με την Τζιλ Στάιν, ειδικοί στην εκλογική διαδικασία κατέγραψαν σε αυτές τις τρεις πολιτείες «στατιστικές ανωμαλίες που εγείρουν ανησυχίες».

«Χωρίς εμείς οι ίδιοι να έχουμε ανακαλύψει επαρκείς αποδείξεις πειρατείας ή απόπειρες που προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες για να τροποποιηθεί η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στην ψηφοφορία, δεν είχαμε προβλέψει για την χρήση αυτών των δυνατοτήτων» εξήγησε ο Μαρκ Έρικ Ελίας, δικηγόρος που εργάζεται για το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον, στον ιστότοπο Medium.com.

«Όμως τώρα που μια νέα επανακαταμέτρηση ξεκινά στο Ουισκόνσιν, εμείς σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε προκειμένου να επιβεβαιώσουμε ότι η διαδικασία διεξήχθη με δίκαιο τρόπο για όλα τα κόμματα» συνέχισε ο ίδιος.

«Εάν η Τζιλ Στάιν το πάει ως το τέλος όπως το έχει υποσχεθεί και ζητήσει την επανακαταμέτρηση στην Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν, εμείς θα ενεργήσουμε με τον ίδιο τρόπο και σε αυτές τις πολιτείες» τόνισε ο δικηγόρος.

Ο Τραμπ αντέδρασε λέγοντας πως πρόκειται για «απάτη» από το Κόμμα των Πρασίνων και επισήμανε ότι ακόμα κι η αντίπαλός του, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, είπε πως τα αποτελέσματα των εκλογών πρέπει να γίνουν αποδεκτά.

«Πρόκειται για μια απάτη από το Κόμμα των Πρασίνων για μια εκλογική αναμέτρηση [το αποτέλεσμα της οποίας έχει ήδη] αναγνωριστεί και [αυτά] τα αποτελέσματα πρέπει να γίνουν σεβαστά αντί να τίθενται υπό αμφισβήτηση και βρίσκονται στο επίκεντρο ύβρεων, αυτό ακριβώς κάνει ηΤζίλ Στάιν» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε για την επανακαταμέτρηση.

«Αυτή η επανακαταμέτρηση είναι απλά ένας τρόπος από την Τζιλ Στάιν, που συγκέντρωσε ποσοστό χαμηλότερο του 1% των ψήφων συνολικά και δεν είχε καν ψηφοδέλτιο σε πολλές πολιτείες, να γεμίζει τα ταμεία της με χρήματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν θα ξοδέψει καν σε αυτήν την γελοία επανακαταμέτρηση» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ