Οι Νεοελληνικές Σπουδές στο 13ο Διετές Συνέδριο της Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας

Μελβούρνη.-Το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου La Trobe διοργανώνει το 13ο Διετές Συνέδριο της Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας το οποίο θα λάβει χώρα στη Μελβούρνη, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας, 168 Lonsdale Street, Melbourne, από την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2016.

Το Συνέδριο θα επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν το παρόν και το πρόσφατο παρελθόν της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ελληνικής Διασποράς.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2016, από ώρα 6.00 μμ. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, από ώρα 10.00πμ. μέχρι 6.00μμ.

Η κύρια ομιλία του Συνεδρίου θα δοθεί από τον καθηγητή John Hajek, της Σχολής Γλωσσών και Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, το βράδυ της Παρασκευής από 6.30-7.30μμ. Η συμμετοχή τόσο στην τελετή έναρξης, όσο και στην κύρια ομιλία του καθηγητή Hajek είναι ελεύθερη σε όλους τους ενδιαφερομένους.

Το Συνέδριο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες προσέλκυσης του ενδιαφέροντος φοιτητών και ερευνητών από το χώρο της Αυστραλίας ώστε να ενισχύσει το μέλλον των Ελληνικών Σπουδών στα Αυστραλιανά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί και ερευνητές από όλη την Αυστραλία και το εξωτερικό με θέματα στους τομείς κυρίως της λογοτεχνίας, εκπαίδευσης, μετανάστευσης, ταυτότητας, κ.λπ.

Θα υπάρχει, επίσης, ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Δημήτρη Τσαλουμά, ο οποίος υπήρξε επίτιμο μέλος του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του La Trobe. Οι εργασίες του Συνεδρίου απευθύνονται στους φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να συζητήσουν τα παραπάνω ζητήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο αυτό αφιερώνεται στη μνήμη του ευεργέτη του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του La Trobe, Αναστασίου Βασιλογιάννη.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας που μας παραχώρησε δωρεάν το Πολιτιστικό της Κέντρο για τη διεξαγωγή των εργασιών του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Δρα Μαρία Ηροδότου στο email: m.herodotou@latrobe.edu.au

Για τις λεπτομέρειες του Προγράμματος του Συνεδρίου επισκεφτείτε:

http://www.latrobe.edu.au/languages-and-linguistics/modern-greek-studies-association-conference-2016

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Δρ Μαρία Ηροδότου, 

Δρ Θανάσης Σπηλιάς, 

και Δρ Χρήστος Ν. Φίφης