ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ελληνική γλώσσα και αξιώματα

melissa1-90x901Σήμερα, ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει «συγνώμη» για τα ελληνικά του… καθώς όπως είπε «τα ελληνικά μου δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει να είναι, καθώς δεν τα χρησιμοποιούσα όσα χρόνια ήμουν στο εξωτερικό για αυτό και σας ζητώ την κατανόησή σας…» ενώ «αποκάλυψε» χαριτολογώντας ότι «τα ελληνικά τα χρησιμοποιούσε στα χρόνια που ήταν στο εξωτερικό μόνο όταν μάλωνα τα παιδιά μου…».

melissa1-90x901Περίεργο, πως ο κ. Τακαλώτος δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να απολογηθεί για τα δικά του …ελληνικά; Κανονικά θα περίμενε κανείς ένα site που εστιάζει στον Απόδημο Ελληνισμό, να κάνει “στραβά μάτια” σε όποια “ελαττώματα” ομογενών ή ξενοσπουδαγμένων που καταξιώνονται από την πατρίδα με υπουργικά και άλλα δημόσια καθήκοντα…

 

melissa1-90x901Κανονικά; Όχι βέβαια! Πάντα η στήλη υποστήριζε και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι οι ομογενείς πρέπει να προστατεύουν την ελληνική γλώσσα. Και ο ασφαλέστερος τρόπος να την προστατεύουν είναι να την μιλούν και να την μεταλαμπαδεύουν σαν ανάγκη ζωτική στα παιδιά τους! Μαθαίνοντας ελληνικά, έστω και ως δεύτερη ξένη γλώσσα, αποκτάς πρόσθετα πνευματικά πλεονεκτήματα. Δεν το λέμε εμείς. Το λένε όλοι οι ειδήμονες.

 

melissa1-90x901Όπως απαραίτητο προσόν θα έπρεπε να θεωρείται η γνώση της ελληνικής προκειμένου ομογενής να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου ομοσπονδιών, συλλόγων, ιδρυμάτων κλπ. Δεν πρόκειται περί εθνικιστικού παροξυσμού. Αν η ομογένεια χάσει τη γλώσσα, θα χάσει και την ταυτότητά της. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί.