Εμπλέκουν Γεννηματα, Πάγκαλο και Παπανδρέου στη λίστα Μπόγιαρνς.

Αθήνα.- Την οργισμένη αντίδραση της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο, ιδιοκτησίας του γνωστού εργολάβου Γιάννη Καλογρίτσα που διευθύνεται από τον Κώστα Βαξεβάνη, το οποίο εμπλέκει το όνομά της στη λίστα Μπόγιαρνς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, τα ονόματα των κυρίων Παγκάλου και Παπανδρέου καθώς και αυτό της κυρίας Γεννηματά, περιλαμβάνονται στην λίστα Μποργιανς. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στην επίμαχη λίστα δεν περιλαμβάνονται ούτε καν τα βαφτιστικά ονόματα των προσώπων με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ταυτοποίηση των αναφερομένων με τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Η κυρία Γεννηματά διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα, λέγοντας ότι δεν η ίδια και η οικογένειά της δεν έχει καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες.

Δηλώνει ακόμη ότι θα καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αρκεστεί σε «καμία δήθεν εξήγηση» καλώντας την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων», όπως αναφέρει.

Ζητά επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, «μη επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται».

Μαξίμου: «Όσοι εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα υπόκεινται σε αυστηρή κριτική»

Απαντώντας, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού συνιστά στην κα Γεννηματά «να μην εμπλέκει τον Πρωθυπουργό σε οποιοδήποτε θέμα «αφορά αποκλειστικά την ίδια και το κόμμα της» και προσθέτει ότι «όσοι εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα υπόκεινται σε αυστηρή κριτική και έλεγχο».

Κλείνοντας, το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση θα συνδράμει «με κάθε μέσο ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά
«Δυνάμωσαν με χυδαίο λαϊκισμό, κυβέρνησαν με ψέματα, τελειώνουν με αθλιότητες και φασιστικές μεθόδους.Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο Πρωθυπουργός. Ας το πάρουν καλά χαμπάρι. Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα.

Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση.

Θα ζητήσω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων. Ζητώ επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μη επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται.

Το μήνυμα ελήφθη. Μας φοβούνται, γιατί δυναμώνουμε κάθε μέρα και δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της κεντροαριστεράς. Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν. Ζητώ από όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση».