Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Πάτρα

Πάτρα.- Ισχυρός σεισμός νοτιοανατολικά της Πάτρας, σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου, πρόκειται για σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.seismos-1

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 23:04 το βράδυ σε πολλές περιοχές της Αχαΐας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος βαθμών 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα βορειανατολικά της κοινότητας ‘Ανω Καστρίτσι στην Αχαΐα.

Τι λέει ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας

“Ηταν ιδιαιτέρως αισθητός γιατί ήταν επιφανειακός” δήλωσε στο tempo24.gr, ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας “παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν νομίζω οτί υπάρχει λόγος ανησυχίας”.

Αισθητός και στην Ηλεία

Αισθητός σε ολόκληρη την Ηλεία έγινε ο σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αχαΐα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilia24.gr.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, agrinioculture.gr, το μικρό εστιακό βάθος του σεισμού είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητός και στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο.