Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία άφησε ο μεγάλος ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν
– Νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού
– Ήταν 83 ετών και από τους πιο μορφωμένους ηθοποιούς της γενιάς του

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Πέτρος Φυσσούν. Ο Πέτρος Φυσσούν νοσηλευόταν από τις 20 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο Πέτρος Φυσσούν γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1933 και ήταν γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα

Ï ÐÝôñïò Öõóóïýí óå óêçíÞ áðü ôï Ýñãï Öïßíéóóåò ôïõ Åõñéðßäç óôï Áñ÷áßï ÈÝáôñï ôçò Åðéäáýñïõ óå ìåôÜöñáóç Ê. ×. Ìýñç êáé óêçíïèåóßá Óðýñïõ Á. ÅõáããåëÜôïõ, ÐáñáóêåõÞ 25 Éïõëßïõ 2008.

μετά τη ρωσική επανάσταση. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια ομοίως στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.

Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών. Είχε ασχοληθεί και με την πολιτική.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975. Ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών και μιλούσε Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά.

Η κόρη του Πέτρου Φυσσούν είναι κλεισμένη σε μοναστήρι εδώ και 12 χρόνια

575d0d01b26654375f8029ce17ac306a

Μπορεί αρχικά να είχε αποφασίσει να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα της, συμμετέχοντας σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και αποσπώντας καλές κριτικές από όλους, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Φυσσούν, όμως τελικά ακολούθησε το δρόμο του Θεού.

Η κόρη του Πέτρου Φυσσούν, Άννια – καρπός του έρωτά του με τη σύζυγό του, Νικολέτα – ξάφνιασε τους πάντες με την απόφαση της να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να προσχωρήσει στον μοναστικό βίο. Η απόφασή της αυτή να κάνει στροφή 360 μοίρες, αλλάζοντας το όνομά της σε μοναχή Πορφυρία, βρήκε μάλλον απροετοίμαστους τους γονείς της, πριν από 12 χρόνια.

Αρχικά, βρέθηκε σε ένα μοναστήρι της Βοιωτίας, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα άλλο, στην Εύβοια αυτή τη φορά.

Η είδηση ότι η κόρη του ηθοποιού και εγγονή του κωμικού Κώστα Χατζηχρήστου απαρνήθηκε τα πάντα για το μοναχισμό απασχόλησε τα ΜΜΕ για αρκετό διάστημα και κατά καιρούς δεχόταν στο μοναστήρι «εισβολείς» που επιδίωκαν να μάθουν κάτι περισσότερο για εκείνη.

Δεν υπήρξαν πολλές φορές που βγήκε από το μοναστήρι το οποίο ήταν το ησυχαστήριό της, αλλά όταν είχε ενημερωθεί ότι ο πατέρας της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, έσπευσε κοντά σε εκείνον και τη μητέρα της.