Συνελήφθη στις ΗΠΑ ομογενής γιατρός συνεργάτης του Αρτέμη Σώρρα

Νέα Υόρκη.- Ο Μανώλης Λαμπράκης, ομογενής γιατρός, ο οποίος υποσχόταν απομείωση του χρέους με ομόλογα 600 δισ. δολαρίων μέσω του …Αρτέμη Σώρρα, συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές. Όπως θα δείτε και το βίντεο  το 2012 υποστήριζε ότι οι ομογενείς συνολικά είχαν μαζέψει 600 δισ. δολάρια για την αποπληρωμή του χρέους. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ” συνελήφθη για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων από τις οποίες έχει κερδίσει περί τα 2,5 εκατ. δολάρια, προερχόμενα από τις επισκέψεις των ασθενών του, στους οποίους παραχωρούσε συνταγές του φαρμάκου οξυκωδόνη (oxycodone) και οι οποίοι πλήρωναν $150 δολάρια τη φορά σε ρευστό.

H οξυκωδόνη, σύμφωνα πάντα με το σχετικό ανακοινωθέν των Αρχών, είναι ναρκωτικό οπιοειδές, έντονα εθιστικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων.

Ο περιφερειακός γενικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας της περιφέρειας της Νότιας Νέας Υόρκης, κ. Πριτ Μπαράρα, ο κ. Τζέιμς Χαντ ειδικός πράκτορας προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διώξεων Ναρκωτικών για τη Νέα Υόρκη (Special Agent in Charge of the U.S. Drug Enforcement Administration’s New York Division), ο κ. Τζέιμς Ο’ Νιλ αστυνομικός διευθυντής (Commissioner of the New York City Police Department) και η κ. Μαρία Βούλο προϊσταμένη της Υπηρεσίας Οικονομικών της πολιτείας Νέας Υόρκης «ανακοίνωσαν τη σύλληψη του Δρα Εμμανουήλ Λαμπράκη, ιατρού με άδεια από την Πολιτεία, ο οποίος έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες ιατρικά συνταγές οξυκωδόνης (oxycodone), συνολικά 2,4 εκατομμυρίων χαπιών, σε περίοδο 5 ετών».

Ο 69χρονος ομογενής γιατρός διατηρεί ιατρεία στην Τζαμέικα και συγκεκριμένα στη διεύθυνση 175-61 Hillside Ave και στην Αστόρια στη διεύθυνση 32-76 31 Street όπου βάσει του κατηγορητηρίου φέρεται να εξέταζε κάθε πέντε λεπτά από έναν ασθενή.

Υπήρχαν περιπτώσεις, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, που την ίδια ώρα και στο ίδιο δωμάτιο εξέταζε πολλαπλούς ασθενείς και στη συνέχεια τους έγραφε συνταγή για τη λήψη των χαπιών οξυκωδόνης τα οποία και προμηθευόταν από διάφορα φαρμακεία.

Σύμφωνα πάντοτε με το ανακοινωθέν του υπουργείου Δικαιοσύνης και την ένορκη κατάθεση του κ. James C. Mannick, ειδικού πράκτορα της Υπηρεσίας Διώξεως Ναρκωτικών (DEA) με κωδικό 16 MAG 7690, ο Δρ. Λαμπράκης στη διάρκεια των «επισκέψεων ασθενών», έκανε έναν απλό, επιπόλαιο χειρισμό του σώματος όπως περιστροφή του χεριού ή του ποδιού του ασθενή, είχε μία σύντομη ή διόλου συνομιλία με τον φερόμενο «ασθενή» και στη συνέχεια έγραφε συνταγή στον ασθενή για μεγάλη ποσότητα οξυκωδόνης, συχνά 120 χάπια των 30 milligram.

Μεταξύ του Ιανουαρίου του 2011 και μέχρι τον τρέχοντα μήνα Δεκέμβριο, ο Δρ. Λαμπράκης έγραψε περί τις 17.000 συνταγές οξυκωδόνης στη μία από τις κλινικές του, με αποτέλεσμα τη διανομή σχεδόν 2,4 εκατ. χαπιών η αξία των οποίων στο δρόμο υπολογίζεται τουλάχιστον στα 48 εκατομμύρια δολάρια. Σε πάνω από 200 περιπτώσεις ο Δρ. Λαμπράκης έγραψε 30 ή περισσότερες συνταγές για χάπια οξυκωδόνης των 30 milligram σε μία ημέρα.

Επίσης, στην ένορκη κατάθεση του κ. James C. Mannick, η οποία αποτελείται από δέκα σελίδες, αναγράφονται λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο παρακολούθησης του Δρα Λαμπράκη στα δύο του ιατρεία.

 

Πηγή: ekirikas.com/enikos.gr