Τα ευρήματα στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Ιερουσαλήμ.- Μπροστά σε μια νέα ανακάλυψη ήρθαν οι επιστήμονες μετά το ιστορικής σημασίας άνοιγμα του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ όπου πιστεύεται ότι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη μαρτυρική του σταύρωση.

Η διαμάχη για το αν ο Πανάγιος Τάφος στην Ιερουσαλήμ είναι πραγματικά ο τόπος όπου ετάφη ο Ιησούς μαίνεται επί δεκαετίες.

Στο σημείο εκείνο θεωρείται ότι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού για τρεις ημέρες μετά τη σταύρωσή του. Ο τάφος σφραγίστηκε με μάρμαρο το 1555 και ίσως και νωρίτερα προκειμένου να προστατευθεί από προσκυνητές που έκλεβαν κομμάτια από τα ιερά κειμήλια.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η εκκλησία που υπάρχει εκεί καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε τόσες πολλές φορές που δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για το αν πραγματικάκ βρίσκεται στο πραγματικό, αρχικό σημείο του τάφου.

Μετά από πολύχρονη διαδικασία, για πρώτη φορά αφαιρέθηκε το μαρμάρινο καπάκι του τάφου και οι ερευνητές βρέθηκαν μπροστά σε ένα θαύμα.

Οπως αποδείχθηκε μέσα στον τάφο, αόρατη από τα ανθρώπινα μάτια για μισή χιλιετία, βρισκόταν η μαρμάρινα πλάκα πάνω στην οποία είχε τοποθετηθεί το σώμα του Ιησού.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, επίσης, μια δεύτερη, γκρι, μαρμάρινη πλάκα, που κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή της. Η γκρι αυτή μαρμάρινη πλάκα έχει σκαλισμένο πάνω της έναν σταυρό. Το χαρακτικό πιστεύεται ότι έγινε το 12ο αιώνα από τους Σταυροφόρους.