Ένας ακόμα ομογενειακός σύλλογος «ξεφυτρώνει» στη Μελβούρνη

Μελβούρνη.- Μία ομάδα νέων ανθρώπων από τα βόρεια προάστια της Μελβούρνης, θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου δικτύου συλλόγων.

Το νέο «όργανο» φέρει το όνομα «Ελληνισμός Βικτώριας» και οι εμπνευστές του παρομοιάζουν τη δομή του με αυτή του… Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Νέο Κόσμο» μέσω σχετικής ανακοίνωσης ένας εξ αυτών, ο κ. Γιάννης Βυθούλκας από τον Σύλλογο Ολυμπίων Μελβούρνης.

Ένα άλλο μέλος του Συλλόγου Ολυμπίων, η κ. Κωνσταντίνα Μαστοροπούλου, ανέφερε ότι ένας από τους στόχους του «συνασπισμού των συλλόγων» είναι να δώσει τη δυνατότητα σε μικρότερους συλλόγους να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από τη θεσμική ομπρέλα του δικτύου «Ελληνισμός Βικτώριας» ώστε να διοργανώσουν μεγαλύτερες εκδηλώσεις από αυτές που οργανώνουν τώρα και οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν την απήχηση που θα ήθελαν οι μεμονωμένοι σύλλογοι.

Αυτόν τον καιρό, ο «Ελληνισμός Βικτώριας» προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των συλλόγων – μελών του, ενώ τους στόχους του έχουν ήδη ασπαστεί επτά παροικιακοί σύλλογοι. Τα μέλη του δικτύου «Ελληνισμός Βικτώριας» είναι, επί του παρόντος, η Ένωση Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος», Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Περικλής», ο Σύλλογος Καστελοριζίων Μελβούρνης, η Κωακή Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Ιπποκράτης», η Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας», η Πανσαμιακή Αδελφότητα Μελβούρνης «Ο Πυθαγόρας» και ο Σύλλογος Ολυμπίων.

Ο κ. Βυθούλκας, στην ανακοίνωσή του για τις δραστηριότητες του… «συνασπισμού» των συλλόγων, ανέφερε ότι ξεκίνησαν ήδη με την θέσπιση ενός διαγωνισμού που φέρει το όνομα «Το Πνεύμα του Ελληνισμού». Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές της Τετάρτης Γυμνασίου. Οι συμμετέχοντες μαθητές καλούνται με βασικό τους εργαλείο την τέχνη του γραπτού λόγου ή άλλες μορφές τέχνης να καλύψουν το θέμα «Περιγράψτε την προσφορά των Ελλήνων μεταναστών στην αυστραλιανή κοινωνία». Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει δύο εισιτήρια για την Ελλάδα μετ’ επιστροφής.

Ο κ. Βυθούλκας ανέφερε, επίσης, ότι το δίκτυο «Ελληνισμός Βικτώριας» έχει ήδη δημιουργήσει σελίδα στο Facebook, στόχος της οποίας είναι να λειτουργήσει ως ημερολόγιο εκδηλώσεων των συλλόγων-μελών του, αλλά και ως μέσον δημοσιοποίησης αυτών των εκδηλώσεων.

Τέλος, οι εμπνευστές του «Ελληνισμού Βικτώριας» ανέφεραν ότι η συμμετοχή στον «σύλλογο» των συλλόγων είναι δωρεάν και ότι αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί τους μπορεί να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση hellenismvictoria@gmail.com