Τσακαλώτος: Οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους θα συνεχιστούν

«Το 2018 κλείνει το χάσμα, υπάρχουν τρία-τέσσερα ζητήματα που είναι ακόμα ανοιχτά και θα πρέπει να τα συζητήσουμε. Αλλά, όλοι επιβεβαιώνουν ότι έχει γίνει πρόοδος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Το άλλο πολύ θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα ξεκινήσουν άμεσα. Τα  μέτρα είναι πολύ πιο φιλόδοξα από αυτά που περιμέναμε τον Μάιο, αυτό είναι πολλά υποσχόμενο» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους θα συνεχιστούν. Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη, έχουμε δεύτερο τρίμηνο προόδου και θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Η Ελλάδα έχει κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις»

«Ήρθε η ώρα να αποκομίσουμε τους καρπούς. Αυτή η πρόοδος θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από το ΔΝΤ, να μην συνεχίσει αυτή η αβεβαιότητα. Σε επίπεδο κάθε θεσμού δεν θα πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις που δεν θα λαμβάνουν υπόψη την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.