«No» είπαν οι Ιταλοί, βαριά ήττα για τον Ρέντσι

Ρώμη, Ιταλία. Μία νίκη με πολλούς «πατέρες» και μόνο ένας ηττημένος… Βαριά ήττα για τον Ιταλό πρωθυπουργό στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις αποτελέσματος με βάση την μέχρι στιγμής καταμέτρηση επιβεβαιώνοντας την εικόνα των exit poll. Παραίτηση Ρέντσι «τώρα» ζητούν Forza Italia και Λέγκα του Βορρά. Αναμένονται δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού από το Παλάτσο Κίτζι.

Η πρώτη προβολή  της δημοσκοπικής  εταιρίας Emg Acqua, επί δείγματος  πραγματικών ψήφων,  δίνει ποσοστό 59,2% στο «όχι» και 40,8% στο «όχι», όπως μετέδωσε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7.

Μπροστά το «όχι» με ποσοστό μεταξύ 57%-61% προβολή αποτελέσματος του ινστιτιούτου Piepoli για την RaiNews24.

Τι «είπαν» ταν exit poll

Επικράτηση του «όχι» με ποσοστό 54%-58% έναντι 42%-46% του «ναι» έδωσε το αρχικό exit poll της RaiNews24 που δημοσιοποιήθηκε με το κλείσιμο της κάλπης τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Για «μεγάλη νίκη της δημοκρατίας» μίλησε ο ο Ρενάτο Μπρουνέτα από το «αρχηγείο» της Forza Italia ζητώντας την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού.

Παραίτηση Ρέντσι «τα επόμενα λεπτά» και άμεση προκήρυξη εκλογών ζήτησε και η Λέγκα του Βορρά με τον γενικό γραμματέα Ματέο Σαλβίνι να κάνει λόγο για «μεγάλη λαϊκή νίκη και ήττα των ισχυρών εξουσιών, των χρηματιστών, τραπεζιτών και του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων».