ΔΝΤ: Ανεπαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος -Απέχουμε πολύ από τη συμφωνία

Ουάσιγκτον.– Αξιωματούχος του ΔΝΤ χαρακτήρισε ως ανεπαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία ενέκριναν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο ίδιος αξιωματούχος άφησε και αιχμές για την απαίτηση των Ευρωπαίων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για το 2018, αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

«Απέχουμε πολύ από τη συμφωνία», ανέφερε ο αξιωματούχος του Ταμείου σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ τόνισε ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται ελάφρυνση από τους εταίρους.

Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο αξιωματούχος παραδέχθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το Ταμείο μπορεί να «ζήσει» με τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, αλλά επέμεινε ότι το ιδανικό θα ήταν να κατέβει αυτός ο στόχος στο 1,5%.

Μάλιστα, τόνισε ό,τι όσο περισσότερα είναι τα χρόνια για τα οποία οι Ευρωπαίοι ζητούν υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, τόσο λιγότερο αξιόπιστος γίνεται αυτός ο στόχος.

Η ίδια πηγή, αναφέρει το Bloomberg, ανέφερε ακόμη ότι αδίκως κατηγορείται το ΔΝΤ ότι πιέζει για περαιτέρω λιτότητα, τη στιγμή που άλλοι λαμβάνουν τις αποφάσεις για υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους.

iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Η άμεση αντίδραση του ΔΝΤ μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup δίνει το πραγματικό στίγμα των “πολιτικών” αποφάσεών του. Θεωρεί ανεπαρκή  τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και επαχθή τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα των προσεχών ετών. Ταυτόχρονα, το ΔΝΤ βάζει “πάγο” στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης.

Περίεργη αίσθηση έχει το Μαξίμου ως προς την ικανότητα του λαού να αντιλαμβάνεται την ουσία κάτω από τις ιαχές.  Δείχνει να πιστεύει ότι μπορεί από το έλασσον να εκμαιεύσει το μείζον!

Ή κάνει λάθος στην επιλογή των στόχων ή λάθος είναι οι στόχοι του.