ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ: Γιατί θα ψηφίσω Αλέξη Τσίπρα!

Επιμέλεια Χρήστος Μαλασπίνας

-Πρόεδρε καλημέρα. Ακούω εκλογές να έρχονται. Καταλαβαίνω σε ξύπνησα, να σε ρωτήσω, λοιπόν, στα γρήγορα: Αν οι εκλογές γινόταν την ερχόμενη Κυριακή, εσύ ποιον θα ψήφιζες για Πρωθυπουργό;

-Καλή σου μέρα Χρήστο. Αν κατάλαβα καλά , αυτό που με ρωτάς πρωί πρωί, είναι: Αν οι εκλογές στην Ελλάδα γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή ποιόν θα ψήφιζα για Πρωθυπουργό; Ναι ;

-Ναι αυτό σε ρώτησα Πρόεδρε . Όντως σ΄ έπιασα στον ύπνο ;

-Όχι Χρήστο μου . Ήθελα να το ακούσω, δεύτερη φορά .

-Ναι Πρόεδρε, αν οι Εκλογές στην Ελλάδα γίνονταν την επόμενη Κυριακή ποιόν θα ψήφιζες για Πρωθυπουργό ;

-Και ρωτάς Χρήστο; Τον Αλέξη Τσίπρα . Τον Αλέξη της Λαϊκής Ετυμηγορίας .

-Τον Αλέξη Τσίπρα είπες Πρόεδρε ; Άκουσα καλά; Γιατί ;

-Ρωτάς γιατί θα ψήφιζα τον Αλέξη Τσίπρα ; Να σου πω γιατί Χρήστο μου. Απλά :

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έδιωξε από την Ελλάδα μας την τρισκαταραμένη Τρόικα.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έσκισε και έκαψε το δισκαταραμένο δεύτερο μνημόνιο.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας Χρήστο,  κατάργησε μιας και δια παντός τον άθλιο και παράνομο ΕΝΦΙΑ .

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, μου έδωσε πίσω την κεκτημένη 13η σύνταξη και ετοιμάζεται να μου δώσει πίσω και την κεκτημένη 14η , σε λίγο.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, μου έδωσε το απαιτούμενο δώρο των Χριστουγέννων του 2015 και είναι έτοιμος , σε λίγο , να μου δώσει και για το 2016.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν πήρε από κανένα Έλληνα Το επίδομα του ΕΚΑΣ .

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έκοψε ούτε ένα ευρώ από σύνταξη Έλληνα πολίτη – ούτε ένα.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, πήρε πίσω τα αεροδρόμια της Ελληνικής Περιφέρειας από αυτούς που τα είχε δώσει τσάμπα ο Αντώνης Σαμαράς.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, πήρε πίσω το Λιμάνι του Πειραιά , από τους Κινέζους, που το έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς και το έδωσε πίσω στους Έλληνες συνδικαλιστές που το είχαν κατακτήσει.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, πάταξε μια για πάντα την διαπλοκή στην Ελλάδα μας.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, περιόρισε τους διαπλεκόμενους Έλληνες σε τέσσερις και μόνο Καναλάρχες. Σιγά να μην είχε η Ελλάδα περισσότερους διαπλεκόμενους από τέσσερις…

Γιατί Αλέξης ο Τσίπρας, κυνήγησε τον Ολάντ Ανδρέα από την Πολιτική Σκηνή της Ελλάδας.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έκατσε στα τέσσερα μπροστά στον Σόϊμπλε , ούτε και στην Μέρκελ .

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, έβαλε φυλακή όλους όσους βρήκε στην λίστα Λαγκάρντ και έδωσε πίσω τα χρήματα που είχαν κλέψει στους Έλληνες φορολογούμενους.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να κάνει το ίδιο που έκανε  με τη λίστα Λαγκάρντ στην λίστα Μπόγιαρνς. Δηλαδή, τίποτα!

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, πήρε πίσω τον ΟΠΑΠ από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα .

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν άφησε κανενός Έλληνα σπίτι να πάει σε χέρια Τραπεζίτη . Από κανέναν!

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, σταμάτησε τα Κάπιταλ Κοντρόλς που μας έβαλε ο άκαρδος  Ντράγκι πριν ένα χρόνο .

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, πήρε πίσω το Αεροδρόμιο στο Ελληνικό .

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, πήγε τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα στα 780 ευρώ For Ever . Για πάντα!

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, πήγε τον ΦΠΑ από 13% που το είχε πάει ο Αντώνης Σαμαράς μόνο στο 24% και όχι  στο 30% που ήθελαν να το πάνε οι τοκογλύφοι δανειστές μας.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, έβαλε 24% ΦΠΑ και στα χωριά και στα νησιά TO BE FAIR.

-Πρόεδρε, τι θα πει to be fair? Πως θέλεις να το γνωρίζουν οι μεταφραστές;

Α, ναι, δίκιο έχεις, «να είναι δίκαιο»…

Συνεχίζω… Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, Χρήστο μου, έκανε τον καφέ να είναι πιο ακριβός από το σφηνάκι του ουίσκι και τα διόδια που πρέπει να πληρώσω για να πάω και να γυρίσω από το χωριό μου, πιο ακριβά από το αεροπορικό εισιτήριο  για να πάω και να γυρίσω  από το Λονδίνο.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, αναβάθμισε την Ελληνική Δημόσια Παιδεία επιτρέποντας στους «αιώνιους φοιτητές» της χώρας να κατακλείσουν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια και να μπορούν να φοιτούν έως την ώριμη ηλικία των 67 ετών. Μετά κανόνισε να πάρουν σύνταξη Αντίστασης !

Γιατί Χρήστο, ο Αλέξης Τσίπρας , πούλησε τον ΟΣΕ για 45 εκατομμύρια Ευρώ και όχι 300 εκατομμύρια Ευρώ που ήθελε να τον πουλήσει ο «εξυπνάκιας» ο Αντώνης Σαμαράς. Θα πεις πως τον πούλησε στους φίλους Ιταλούς του Νότου. ΟΚ!

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, νομιμοποίησε τους Ελληνάρες μας του «Δεν Πληρώνω, δεν πληρώνω» και «Ποτέ δεν Μετανιώνω» .. .

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε την Εθνική μας περιουσία στους ξένους για μόνο 99 χρόνια, και όχι για 100 χρόνια όπως ήθελαν να την δώσουν οι Κυβερνήσεις της δεξιάς.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αγόρασε πίσω την Ελλάδα από αυτούς που την είχαν ξεπουλήσει, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν επέτρεψε κανέναν να πάρει τα κλειδιά από την πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη. Από κανέναν!

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αύξησε μόνο στα 2 χιλιάδες τα εκατό την εφορία και τα ασφαλιστικά έξοδα στους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες και στην Ελληνική αγροτιά και όχι στις 5 χιλιάδες τα εκατό όπως ήθελαν να το κάνουν οι άκαρδοι δανειστές.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας μπόρεσε και ξε – αγανάκτησε, ένα εκατομμύριο (1,000,000) αγανακτισμένους Έλληνες σε λιγότερο από ένα χρόνο και συνέφερε άλλους πεντακόσιους χιλιάδες (500,000) Απελπισμένους Έλληνες.  Έτσι έπαψαν να γυροφέρνουν μαραμένοι στο Σύνταγμα.

Γιατί Χρήστο , ο Αλέξης Τσίπρας κατόρθωσε να αναστήσει όλους αυτούς που είχαν αυτοκτονήσει λόγω κρίσης,  όπως ο ίδιος  έλεγε, επί  πρωθυπουργίας Γιωργάκη Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου, και Αντώνη Σαμαρά . Και έβαλε τέλος στις αυτοκτονίες. Άκουσες τον Αλέξη να πει ότι έχει αυτοκτονήσει Έλληνας απ όταν ο ίδιος ανέλαβε πρωθυπουργός; Εγώ δεν άκουσα.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα θράψαλα!

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας κατόρθωσε να εξασφαλίσει συσσίτιο στο σχολείο για κάθε ελληνόπουλο, όπως έτρωγα κι εγώ στο σχολείο στην δεκαετία του 1950. Ευτυχώς που ο Αλέξης μας πήρε την γραμμή του Τρούμαν κι όχι του Τρότσκι. Θα πέθαιναν τα Ελληνόπουλα από την πείνα!

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας και  η Πρώτη Φορά Αριστερά μέσα σε δύο μόνο χρόνια έδωσε στην Ελλάδα γίγαντες πολιτικούς και υπουργούς, που έχουν ήδη γράψει χρυσές σελίδες στον πολιτικό, εκπαιδευτικό και δημοσιονομικό βίο της χώρας. Γίγαντες, όπως ο Τζον Βαρουφάκης, ο Τζιόρτζιο Κατρούγκαλος, ο Πάνος Λαφαζάνης, ο Μήτσος  Στρατούλης, ο Άλεξ Φλαμπουράρης, ο Πολ Πολάκης, ο Τεντ Δρίτσης, η Νάντια Βαλαβάνη, η Θείτσα Φωτίου, ο Νικ Φίλης και πολλούς, πολλούς άλλους…

-Πρόεδρε, δεν είναι «Θείτσα» Φωτίου, είναι Θεανώ…

Ωραία! Εφτά η ώρα πρωί είναι. Βάλε Θεανώ αντί για Θείτσα και excuse – moi, που λένε και οι Γάλλοι του Ευρωπαϊκού Νότου…

Ναι Χρήστο, θα ψηφίσω Αλέξη Τσίπρα ! Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας παρά λίγο να ρίξει τον δεξιό ηγέτη της Ισπανίας και να τον αντικαταστήσει με τον αριστερό επαναστάτη των Ποδέμος. Ξέχασα το όνομά του. Είναι, βλέπεις, πρωί ακόμα…

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας Χρήστο μου, κατόρθωσε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να ενώσει τους Σοσιαλιστές ηγέτες του Ευρωπαϊκού Νότου σε Ένωση Πρώην Προέδρων και πρωθυπουργών του Ευρωπαϊκού Νότου. Αιωνία τους η μνήμη. Χάσαμε τον Ολάντ. Πάει και ο Ρέντζι. Και μας έμεινε αμανάτι ο Σόιμπλε!

Ναι, θα ψηφίσω Αλέξη Τσίπρα γιατί το παιδί κατόρθωσε μετά από πολύ μεγάλο αγώνα να επεκτείνει την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους έως την Δευτέρα Παρουσία. Φαντάσου κι αν ο Αλέξης είχε ορκιστεί θρησκευτικά!

Ναι, Χρήστο Μαλασπίνα, θα ψηφίσω Αλέξη Τσίπρα, αν οι εκλογές γίνουν την ερχόμενη Κυριακή , γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος Πρωθυπουργός στην Ιστορία της Πατρίδας μας που δεν έχει πει ένα ψέμα στον Ελληνικό Λαό. Ούτε όταν ήταν αντιπολίτευση , ούτε ως Πρωθυπουργός . Κανένα!

Για αυτούς τους λόγους ο Αλέξης Τσίπρας has my ψήφο!

Long Live ο Αλέξης της Ατιμο-αγορίας .

Δεν άντεξα άλλο .

-Καλά Πρόεδρε , κατάλαβα πολύ καλά γιατί θα ψηφίσεις τον Αλέξη Τσίπρα . Έχεις κάτι άλλο να μου πεις; συνήθως τα λες λίγα και καλά. Σήμερα γέμισες το κομπιούτερ μου.

-Νο, δεν έχω άλλο τίποτε για τώρα να προσθέσω. Όσο για τα λίγα και καλά Χρήστο μου, δυστυχώς τα έχουν μετατρέψει σε πολλά και κακά. Κολ μι σε κάπλα μέρες , αν έχεις την καλοσύνη. Οκ? Άντε γειά!

-Σιγά, Πρόεδρε, φιόγκο τους έδεσες τους μεταφραστές. Τι θα πει «κάπλα μέρες»;

-Χρήστο, δίκιο έχεις για τους μεταφραστές, Τους απόλαυσα επί Ομπάμα! «Κάπλα μέρες» στην γλώσσα της Αστόριας θα πεί : «σε μια-δυο μέρες»!

-Γειά σου, Πρόεδρε και ευτυχώς την ερχόμενη Κυριακή ΔΕΝ έχουμε εκλογές! Γι αυτό και ‘γω θα βάλω:

Το be continued …

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε