Δυο δημοσιογραφικά βραβεία Walkley σε ομογενή δημοσιογράφο

Μελβούρνη.- Για άλλη μια χρονιά ο ομογενής Μάριος Χριστοδούλου, τιμήθηκε με το κορυφαίο δημοσιογραφικό βραβείο της χρονιάς.

marios

Ο ομογενής δημοσιογράφος Μάριος Χριστοδούλου

Χωρίς αμφιβολία, ο Μάριος Χριστοδούλου είναι ο πλέον βραβευμένος ομογενής δημοσιογράφος στην Αυστραλία.

Φέτος, ο κ. Χριστοδούλου -ο οποίος τώρα εργάζεται και για το συγκρότημα Fairfax- απέσπασε δυο Βραβεία Walkley (ερευνητικής δημοσιογραφίας και επιχειρηματικής δημοσιογραφίας) μαζί με τους συναδέλφους του, Adele Ferguson και Klaus Toft, για το ρεπορτάζ με θέμα «Money for Nothing» που έκαναν από κοινού η εκπομπή «Four Corners» του ABC και το συγκρότημα Fairfax και ξεσκέπασε το σκάνδαλο με την ασφάλεια της τράπεζας Commonwealth (Comminsure).

Πριν δυο χρόνια κ. Χριστοδούλου, «μοιράστηκε» το βραβείο Gold Walkley μαζί με τη Ντεμπ Μάστερς, επίσης, από το ABC και την Αντέλ Φέργκιουσον από το συγκρότημα Fairfax.

Οι τρεις τους συνεργάστηκαν σε μια έρευνα που προβλήθηκε στη σειρά εκπομπών «Banking Bad», που ξεσκέπασε μια απίστευτη κερδοσκοπία της τράπεζας Commonwealth σε βάρος φτωχών πελατών τους. Μετά τις αποκαλυπτικές εκπομπές και τα δημοσιεύματα, η τράπεζα υποχρεώθηκε να αποζημιώσει τα θύματά της και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

 

πηγή:neoskosmos.com